Blues.

Gisteren om deze tijd was ik nog in het bos, genietend van de stilte, nu lig ik al in bed met een kleine ongesteldheid. Een beetje ziekjes, een beetje kouwelijk, een beetje moe, een beetje pijn, alles een beetje. Meestal helpt slapen. Ik vermoed ook dat er iets in mijn rug niet helemaal goed is, maar ik heb al een afspraak met de wonderdokter.

We worden allemaal geconfronteerd met het Corona isolement, dat doet ons ook geen goed. Het is wat saai allemaal, geen sport, geen feestjes, geen concerten, geen vakanties. Ik had mij zo verheugd op de Toppers in de Arena. Ik constateerde dat we al een behoorlijk eind op weg zijn in juli, maar straks is juli voorbij zonder dat we op vakantie zijn geweest. Dat stemde me droef, ook de constatering dat ik kennelijk van mijn vakantie in Frankrijk afhankelijk ben. Ik wist het al wel, dat dat het hoogtepunt van het jaar was, maar nu vind ik het moeilijk om het over te slaan. Het stemt me zelfs somber. Zo leeg is mijn leven kennelijk geworden.

Ik moet op zoek naar zin en invulling. Tevreden zijn met wat je hebt. Op de fiets stappen of met de hond het bos in. Ik weet het ineens niet meer. Het vuur lijkt gedoofd. Mijn hart maakt geen sprongetjes. Wat doe je eraan? Herkent u dit?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Blues.”

 1. Ja. Hier duurt het al langer dan Corona ivm ziekte . Ik word af en toe aardig depri van het steeds thuis zijn. Maar wij gaan tegen het eind van de maand toch even een paar dagen weg, naar Duitsland, een paar uurtjes rijden. Mondkapjes en de hele reutemeteut mee. Ik hoorde dat in Frankrijk geen sociale afstand wordt gehouden, zag er filmpjes van, goed dat jullie niet gaan. Sterkte en beterschap!

  Geliked door 2 people

  1. Wie is er ziek en wat is er aan de hand? Dat wij niet naar Frankrijk gaan had meer te maken met onze verhuizing. Op het moment dat we moesten boeken zaten we met twee huizen en hebben we besloten het over te slaan. Twee weken voor de lockdown hebben we 4 dagen Schotland geboekt. We gaan niet hebben we besloten. Geld waarschijnlijk in z’n geheel weg. Nou ja, als we wel gaan wordt het nog duurder, zo kun je het ook zien.

   Like

   1. Geld moet je terugkrijgen of een voucher. Wij hadden in mei weg gewild, ging ook niet door, doorgeschoven naar september. (Naar Griekenland, als het doorgaat).
    Mijn man heeft prostaatkanker met uitzaaiingen. Gaat gelukkig goed met hem, maar betekende wel heel veel ziekenhuis bezoek en behandelingen. Het valt allemaal over je heen. We zullen maar zeggen: alles sal reg kom. Volgend jaar deze tijd zeggen we, weet je nog vorig jaar toen we geen kant op konden?

    Geliked door 1 persoon

    1. Wij gaan alleen iets terugkrijgen als het gecancelled wordt. Want wij gaan zelf niet. Die ziekte hakt er wel in. Ben ook veel met mijn moeder in de weer in het ziekenhuis. Gaat ook goed gelukkig.

     Like

 2. Ik hou me zelf voor dat ik straks toch niet meer alles kan en ik vrede moet sluiten met deze omstandigheid.
  P.s. valt me op dat de ‘likes’ het niet doen.

  Like

 3. Ja, dit herken ik wel. Het is zo braaf en gezapig allemaal. Tenzij je zelf een beetje gek gaat doen, dat kan zeker helpen. Stennis maken over controles bij de AH, bijvoorbeeld. Ik mis nu zelfs de Nijmeegse 4-daagse, terwijl ik normaal gesproken niet eens meeloop.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rare tijd hè? Ik heb een tijdje gehad dat ik zelfs dingen miste waar ik toch al nooit aan meedeed, zoals festivals van allerlei allooi. Maar inmiddels begin ik te vinden dat sommige dingen ook wel heel goed zijn. Eindelijk eens niet constant al die festivals met bijbehorende geluidsoverlast (ik woon op een plek waar je onder andere Best Kept Secret, Decibel, Intents, Park Beats, Back to the 90’s over je heen krijgt in de zomer). Eindelijk kunnen we eens kijken wat er écht belangrijk is aan al die dingen die we doen.

  Wat niet wegneemt dat ik sommige dingen ook heel erg mis. Alle concerten waar ik heen zou gaan. Het theater (ik weet dat er weer dingen zijn in het theater, maar het is toch anders dan gewoonlijk). Er is wel een beetje kermis in Tilburg dit jaar, maar toch niet helemaal (hoewel het ook wel eens prettig is dat Roze Maandag niet doorgaat. Niet vanwege het thema, maar vanwege de geweldige overlast in lawaai en vuilnis).

  Ach, er is overal wel wat voor of tegen te zeggen… maar ik kan me heel goed voorstellen dat jouw jaar een beetje mislukt voelt als je niet naar Frankrijk kunt, om welke reden dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hier is er niet zo heel veel anders, behalve dan het boodschappen doen, dat vind ik nog vervelender.
  Wees blij jij hebt tenminste nog een hond…

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: