Stom virus

Ik besloot te stoppen met het bijhouden van allerlei cijfers over Covid-19. Ten eerste merkte ik dat anderen dat beter deden en ten tweede blijk je er geen bal aan te hebben. Ik was er twee maanden geleden mee begonnen om er grip op te krijgen, om te begrijpen wat er gebeurde en hoe snel het precies ging. Van een aantal landen hield ik de geregistreerde aantallen, het dodental en het aantal genezingen bij. Zou mooi zijn als die gegevens één op één te vergelijken waren, maar dat zijn ze niet. De vergelijking tussen landen onderling gaat al helemaal mank, neem bijvoorbeeld Nederland en België. Nederland leek het een stuk beter te doen, meer inwoners, minder geregistreerden en minder doden. Als je een correctie toepast op het aantal inwoners per land leek Nederland het nog veel beter te doen.

In werkelijkheid zijn de cijfers gewoon gelijk. In België tellen ze echter ook de doden mee waarbij een vermoeden van Corona bestond. In Nederland niet. België heeft dan ook een veel lagere oversterfte dan Nederland. Dat is de extra sterfte ten opzichte van wat geregistreerd is als Covid-19 sterfte. In Hongarije doen ze het andersom. Daar gaat iedereen die overlijdt aan Corona dood aan zijn onderliggende lijden, dus heel weinig coronadoden daar. Ik besloot dat het geen zin meer had en het verder te laten voor wat het is.

Mijn moeder, met wie het boven verwachting goed gaat even afgezien van hoeveel last ze van chemo had en hoeveel haar andere klachten erdoor verergerd werden, blijft de komende maanden extra vatbaar voor corona. Die zit voorlopig nog opgesloten. Op straat doe ik al niet spastisch meer. Ik ben zover gekomen dat ik al niet meer geloof in 1,5 meter buiten. Besmettingen vinden binnen plaats, en in grote menigten. Je krijgt er wel een boete en een strafblad voor, geheel ten onrechte. Die zouden eigenlijk achteraf aangevochten moeten mogen worden. Vermijd grote menigten, raak de rest van uw leven nooit meer iemand aan. De mensheid sterft snel uit nu. Stom virus.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

7 gedachten over “Stom virus”

 1. Ja dat afstand houden doen steeds minder mensen, wel lastig als je je daar wél aan wilt houden. Ik sta regelmatig stil en doe een stapje zijwaarts om mensen die in mijn baan lopen dan maar voorrang te geven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij zijn van die mensen die zeer zich onverantwoord gedragen. Wij hebben aldoor op de kleinkinderen gepast. De schoondochter druk in het gezondheidscentrum, de zoon thuis. Hij moest naast zijn werk ook het huiswerk begeleiden. En ze bezighouden na het huiswerk. We zijn al gelijk in Maart bij elkaar gaan zitten. Hebben gezegd dat wij het risico nemen. ;s Middags na half een waren ze hier.
  We leven nog. Niemand is ziek. We hebben veel gefietst met ze. Buiten laten spelen. En hadden daardoor zelf ook veel beweging. Niet met ze naar de winkels. Wel heel veel handen gewassen.
  En ik krijg de rambam van al die ouderen die gelijk beginnen te krijsen als je 2 cm te dicht bij ze staat. Dan heb ik het karretje wel over de streep, maar ik keurig erachter. Staan ze met dat mondkapje voor en verwilderde ogen je aan te kijken of je ze vermoorden wilt.

  Like

  1. Het is een rare wereld geworden. Ik hou me wel aan die 1.5 meter (probeer het) maar uitsluitend omdat het een regel is. Niet omdat ik het geloof.

   Like

 3. Je hebt groot gelijk met die cijfers, het is krom. En dat blijft het tot een klein berichtje in de krant dat corona toch veel meer doden heeft veroorzaakt dan gedacht. Ik geloof niet in die anderhalve meter, ik hou liefst meer ruimte en dat ga ik echt nog wel een poos volhouden.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: