Corona voorspellingen

Nu moet mij toch wat van het hart betreffende het Coronavirus. Er wordt nu ineens enorme paniek gezaaid. Niet door onze overheid, maar door mensen die het niet met de overheid eens zijn. Ik ben gisteren en vandaag met twee paniekzaaiers in discussie geweest. De ene beweerde dat we over anderhalve week hier Italiaanse toestanden zou hebben. Nu zijn er meer mensen die dat beweren, maar dan vergeten ze dat we hier sneller ingrijpen. Bovendien, zo hoorde ik net, schijnen Nederlanders wat volgzamer te zijn in het opvolgen van adviezen, wat veel kan schelen.

De ander maakte het nog bonter. Er zouden in Nederland over twee maanden 136.000 doden zijn. Dit alles werd medegedeeld met de onverschilligheid van een wetenschapper. Ik protesteerde heftig tegen deze paniekzaaierij, want ik weet dat anderen meelezen en mensen alles geloven. Hij baseerde dit getal ook op een uitspraak van het RIVM, dat 50% van de Nederlanders corona zal krijgen. Nu begrijp ik al totaal niet waar het RIVM dit op baseert, maar ze zullen het wel weten. Echter, bedoeld werd, in de komende jaren. Twee? Tien?

Ik denk zelf, want ik hou totaal niet van paniek als het niet moet, dat het sterftecijfer van Zuid Korea het betrouwbaarst is, omdat daar de meeste mensen zijn getest, dus hebben ze het beste beeld. 0,6% was het sterftecijfer daar, wat mogelijk nog te hoog was omdat ze zelfs in Zuid Korea niet iedereen in het vizier hadden. Deze persoon ging uit van 2%. Dat mag, want hij baseerde dat ook op cijfers van wetenschappers. Ik ook. In Italië hebben ze weer andere sterftecijfers omdat ze daar momenteel niet iedereen kunnen helpen.

De man van 136.000 had er alleen niet bijverteld dat het over de komende jaren zou gaan. Dan nog ben ik het niet met hem eens, want waarom? In China is het virus op z’n retour en daar hebben ze 3000 doden, wij zouden er 136.000 krijgen? In nog geen tien jaar! De Spaanse griep eiste in Nederland als je de ruimste schattingen neemt 60.000 doden, sterftecijfer was destijds 1,7%.

Ben ik nu zo naïef, ben ik niet realistisch? Steek in mijn kop in het zand? Of zijn we nu de grip op de realiteit aan het verliezen? Ik hoor graag van u of ik mijn mening moet bijstellen of niet.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Corona voorspellingen”

 1. In Duitsland zeggen deskundigen, dat tot 70% van de inwoners besmet kan raken. Maar als dat over meerderde jaren gebeurt is er een gerede kans dat het vaccin al klaar is. Mocht ik de ziekte krijgen, als 72-jarige, heb ik 8% kans te sterven, en als ik genees heb ik blijvende beschadigingen in mijn longen. Ik was mijn handen nog maar eens.

  Geliked door 2 people

 2. Voorlopig is 0,005% besmet. Als ik kijk naar HuBei, waar het begon en het ’t ergste was en nu vrijwel voorbij is, dan moet Nederland het heel erg bont maken als dit virus in dit jaar 250 mensen in NL doodt. De gewone griep maakt in NL gemiddeld 850 doden, in 2018 zelfs 9444. De kans is groot dat met het afstand houden en handen wassen de som van corona en de griep dit jaar minder is dan 850.

  Geliked door 3 people

   1. Tja, dat is de trieste waarheid. Ik blijf er alleen wel bij dat 136000 volkomen belachelijk was ingeschat en dat de Italiaanse toestanden hier (2 weken later) uitgebleven zijn. En of die in de komenden twee weken ook uitblijven, dat mogen we alleen maar hopen. In Italië beginnen ze nu het einde van de tunnel te zien. De voorspelling daar is dat ze op 14000 doden gaan uitkomen over 20 dagen.

    Like

 3. Ik heb geen mening want geen verstand van virussen. Ik houd afstand, geef geen handen en was ze als ik buiten de deur ben geweest. En verder zie ik het wel.
  Wel vind ik het interessant dat we nu eens in de hele wereld een gemeenschappelijke vijand hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. De schade schijnt mee te vallen heb ik zojuist opgezocht:

   De schade van COVID-19 aan het hart, de nieren, de hersenen, de milt en het spijsverteringskanaal zijn niet groot, aldus het rapport.
   Het rapport merkt echter op dat een kleine hoeveelheid vocht van de zwelling in de longen naar de borstholte kan sijpelen en het hart kan infecteren. Dit kan verklaren waarom patiënten met hart- en vaatziekten vaker dood gaan, maar een dergelijk verband zou moeten worden bevestigd door verder onderzoek.

   Bron: https://www.welingelichtekringen.nl/geen-categorie/1570836/eerste-autopsie-covid-19-valt-vooral-de-longen-aan.html

   Geliked door 2 people

   1. Rectificatie…..
    Als patiënten uiteindelijk van de ic komen, zal 20 tot 25 procent problemen houden, zoals beschadigde longen. Wielders: ‘De beschadigingen leiden tot littekens. Veel patiënten blijven daardoor gevoelig voor nieuwe longontstekingen. Revalidatie kan maanden duren. Soms belanden ze zelfs tijdelijk in het verpleeg­huis.’
    Bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/op-de-ic-gaat-de-coronapatient-in-een-paar-uur-van-een-redelijke-toestand-naar-ademnood~bc4e6e9f/

    Geliked door 1 persoon

 4. Mijn schoondochter meldde ons dat ze keelontsteking heeft en hoest. Ze is niet naar de huisarts geweest , aangezien ze zelf in een dokterspraktijk werkt.
  Ze ziekt wel uit. Thuis. Ook mijn zoon blijft thuis, maar dan gedwongen. Het CBR heeft besloten dat er van huis uit gewerkt moet worden.
  Ik vermoed dat er zo heel veel mensen een week ziek thuis zitten. Niet naar de huisarts gaan, dus niet meegeteld worden bij het aantal besmettingen. En na een week 0f wat weer gewoon genezen zijn .
  Ik wil hiermee alleen maar duidelijk maken dat het niet te meten is.
  Zelf heb ik net weer een longontsteking achter de rug. De tweede in twee jaar. Volgens mijn kinderen ben ik nu een kwetsbare oudere. Alleen ben ik zelf daar nog niet aan toe. Het woord oud alleen al.

  Geliked door 2 people

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: