Bonjour-dis

Elk jaar zoeken we rond deze tijd, en meestal al iets eerder, de vakantie uit. We gaan altijd naar Zuid Frankrijk. Want daar is het mooi, daar is het weer goed, ze spreken er Frans, en daar liggen mijn herinneringen. Sommige mensen reageren er wat vreemd op, zoals een tutje uit de buurt dat zegt: “Als je honderd kilometer verder rijdt zit je in Spanje!” Het gaat om het uitroepteken in de zin, anders was het een nutteloze mededeling. Als je 750 kilometer minder ver rijdt zit je in België. Als je niet rijdt zit je in Nederland.

Nee, het gaat om het uitroepteken. Frankrijk is voor duffe eikels, bedoelt ze ermee. En dan ga ik in de tegenaanval. “Ja, maar ik rij én 100 km minder ver én ik zit in Frankrijk.” Spanje is voor holadijee, vind ik. Tenminste, in haar aanwezigheid vind ik dat. Maar goed. Dit jaar kwamen we er niet goed uit. We krijgen steeds meer wensen en we wilden ook naar hetzelfde gebied als vorig jaar. Maar we gaan eigenlijk nooit naar dezelfde camping terug. Tot ik tot de conclusie kwam dat de camping van vorig jaar ideaal was. Dus boekten we die. Vorig jaar was er een nadeeltje en dat was dat de veranda aan de kleine kant was. Dus ook dat hebben we nu aangepakt door een grotere caravan te huren.

Niet dat er nu geen nadelen meer over zijn, maar er moet iets te zeuren overblijven. Bovendien, nadelen zijn relatief. Gingen we vroeger met een tent naar campings zonder drinkbaar water, tegenwoordig willen we een mobile home met airco, overdekte veranda, gelegen direct aan een meer, niet te massaal maar zeker niet te klein, bergachtige omgeving, mooi weer, een behoorlijke stad in de buurt en dat alles voor onder de duizend euro per week in het hoogseizoen. Nou ja, dat laatste lukt al een paar jaar niet meer. Maar hij is weer geboekt.  Ik besef net dat ik al anderhalf jaar van mijn leven in Frankrijk heb doorgebracht. Bonjour-dis!

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

27 gedachten over “Bonjour-dis”

 1. Alleen in Frankrijk kan het je gebeuren dat je argeloos een hek opent en dan plotseling voor een Van Gogh of een Cézanne staat. Het overkwam ons in St Rémy en in Apt.

 2. Wij gaan derde week van mei weg. Eerst in België staan. Kijken of ik Irene nog langs zie galopperen. Daan afzakken naar Noord Frankrijk. En dan naar het midden om te eindigen in het westen. Het zuiden is me te warm.

 3. Wij hebben jaren dezelfde caravan gehuurd aan de Atlantische kust, in de buurt van Bordeaux heerlijk! Ook voor de kinderen want zij kregen daar ook vrienden. Manlief nog bij het onderwijs, dus vijf weken genieten daar.

  1. Wij hebben jaren aan de Atlantische kust gestaan. Mimizan, Montalivet. St Girons plage, Arnaoutchot. Altijd 5 weken.
   Pas toen de jongens niet meer meegingen, zijn we gaan trekken. Nu eindigen we bij Royan, boven de Gironde. Bij de oesterkwekerijen.

 4. Ik wacht eerst de winter af voordat ik aan de zomer ga denken.

  Maar ik wens jou op voorhand veel plezier toe.
  Ik kijk eerst nog even naar pakken sneeuw en bevroren vijvers.

  Vriendelijke groet,

   1. De Verdon. Onder Castellane. Daar kun je schitterend lopen. De Grand Canyon du Verdon. Castellane is heel toeristisch, maar heeft 10 km hoog een prachtige natuurcamping.

 5. Een vakantieboeken heb ik maar 1x gedaan. Vijf dagen voor vertrek naar Turkije. Voor de rest wel redelijk veel door Frankrijk gefietst, alleen een paar departementen rond Parijs gemist. Een mooi land, maar zou niet zo snel langer dan 2 dagen op een plek blijven. Eigenlijk nooit temperaturen meegemaakt boven 25 graden en dat vind ik prima.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s