Homo

Barst ook maar. Ik had al een heel verhaal klaar over wat ik nu vond van het ondertekenen van de Nashville verklaring door Van der Staaij, en nog meer over hoe de samenleving daarop reageerde. Ik was er gisteren aan begonnen en wilde er nog een nachtje over slapen. Of ik wel de juiste overwegingen deed, of ik er morgen (vandaag) nog net zo over dacht, en ja, ik dacht er nog net zo over. Maar de social media hype is alweer zo goed als over, iedereen heeft zijn zegje al gedaan en dan zou ik nog komen. Bovendien, als men er gisteren zo druk mee was maar vandaag al niet meer, dan zal men het ook wel niet echt belangrijk vinden.

Bovendien kwam er een meisje op tv met een vreselijke aangeboren verminking in haar gezicht. Haar gezicht was niet eens zichtbaar maar voor de rest leek ze gezond. Ze had zelfs gekozen om wat langer te wachten met een corrigerende operatie omdat ze dan nog meer kans had. (ze was 14) Ik vond het al erg toen ik een kale plek kreeg. Dan kan die antihomo ophef je wel gestolen worden. Kreeg ik net het bericht dat iemand die ik redelijk goed ken nog maar een week te leven heeft en dan denk je: Homo’s? Is daar iets mis mee?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Homo”

 1. Als jij nog een alternatieve kijk op de N-verklaring hebt, mag je best iets schrijven. Dit verhaal is nog niet afgesloten. Verder sterkte toegewenst. Het is altijd goed om even een stapje terug te doen en te reflecteren, maar je hoeft niet alles weg te relativeren.
  Trouwens, ben ik ook een van die aanstellerige dames? En hoe zit het nu met dat moeite hebben met andere bloggers volgen? Stof genoeg voor volgende blogjes, zou ik zeggen.

  Like

 2. Nee daar is niets mis mee. Sterker nog, het zijn mensen zoals jij en ik. Gelukkig getrouwd, of heel tevreden single.
  En die uitzending van dat meisje heb ik ook gezien. En gedacht, wat een sterk kind moet dat zijn. De hele wereld gaapt je aan. En jij leeft ermee door.

  Like

 3. @Mack: Gecondoleerd.

  Zelf heb ik die Nashville-papieren niet gelezen en ik heb ook niet de behoeft om dat te doen. Dus blog ik er ook niet over. Met de SGP is hoedanook al iets aan de hand. Kan me niet voorstellen dat zo’n partij in Nederland mag. Dat deel van DWDD kon ik niet aanzien en heb ik overgeslagen. Ik zal het nog eens terugluisteren zonder beeld.

  Like

 4. dat mismaakte meisje is een heldin. Ze mag nog van geluk spreken dat ze in dit deel van de wereld is geboren, in veel Afrikaanse landen wordt een mismaakte als heks beschouwd en behandeld.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: