Gras (5)

Ik wil verdorie precies één vierkante meter gras hebben, voor de hond om op te kunnen liggen. Ik heb een doos voor 60 vierkante meter uitgestrooid op die vierkante meter. Resultaat? In de hoeken komen pesterige polletjes gras naar buiten, net als buiten de bak waar ook wat zaad gevallen is. In de bak blijft het vooral zwart. Ik had misschien het graszaad niet moeten bedelven onder een lading potgrond? Nu heb ik een nieuwe doos gekocht, 20 vierkante meter, en ik heb het bovenop gegooid. Nu ligt er dus voor 80 vierkante meter graszaad op die meter. En nu moet het gelijkmatig omhoog komen, en snel! Anders zwaait er wat!

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

6 gedachten over “Gras (5)”

  1. Jezus jongen, volgende keer inderdaad even een metertje gras kopen.
    Zal maar niet een foto van ons grasveld sturen. Hoewel het gewoon met de hand is ingezaaid en het stoeigras is. Want de mollen!!!!
    En ja, dat moet wel twee keer in de week gemaaid worden. Met een motormaaier. Met zo’n snoer is niet te doen.
    Mijn zoon had ook een veldje aangelegd van 2 bij 2. Twee jaar geleden. Net is alles weer afgegraven en betegeld. En het is mij bij op het talud gegooid. Daar heb ik ineens van dat mooie zachte gras.

  2. Misschien houdt de hond wel van zo’n zacht kunstgrasmatje? De potgrond er weer van af pulken kan ook. 😉
    Ik heb een gazonnetje van 1 x 1,5 meter dat ik met een heggenschaar bewerk. Er groeit steeds meer mos tussen en dat is wel zo makkelijk.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s