Gras (5)

Ik wil verdorie precies één vierkante meter gras hebben, voor de hond om op te kunnen liggen. Ik heb een doos voor 60 vierkante meter uitgestrooid op die vierkante meter. Resultaat? In de hoeken komen pesterige polletjes gras naar buiten, net als buiten de bak waar ook wat zaad gevallen is. In de bak blijft het vooral zwart. Ik had misschien het graszaad niet moeten bedelven onder een lading potgrond? Nu heb ik een nieuwe doos gekocht, 20 vierkante meter, en ik heb het bovenop gegooid. Nu ligt er dus voor 80 vierkante meter graszaad op die meter. En nu moet het gelijkmatig omhoog komen, en snel! Anders zwaait er wat!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Gras (5)”

 1. Jezus jongen, volgende keer inderdaad even een metertje gras kopen.
  Zal maar niet een foto van ons grasveld sturen. Hoewel het gewoon met de hand is ingezaaid en het stoeigras is. Want de mollen!!!!
  En ja, dat moet wel twee keer in de week gemaaid worden. Met een motormaaier. Met zo’n snoer is niet te doen.
  Mijn zoon had ook een veldje aangelegd van 2 bij 2. Twee jaar geleden. Net is alles weer afgegraven en betegeld. En het is mij bij op het talud gegooid. Daar heb ik ineens van dat mooie zachte gras.

  Like

 2. Misschien houdt de hond wel van zo’n zacht kunstgrasmatje? De potgrond er weer van af pulken kan ook. 😉
  Ik heb een gazonnetje van 1 x 1,5 meter dat ik met een heggenschaar bewerk. Er groeit steeds meer mos tussen en dat is wel zo makkelijk.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: