IT 2017

Laat ik vooropstellen dat ik het een briljante film vond, Stephen King’s IT. Niet supereng, maar wel spannend. Over Pennywise, the dancing clown die eens in de 30 jaar terugkeerde om kinderen te lokken met een ballon en ze vervolgens uit te moorden in een Amerikaans dorpje. Nu is daar een nieuwe versie in en mijn ogen kun je het origineel niet meer overtreffen. Dus ik hoef er niet heen. Mevrouw Mack natuurlijk wel, horrorfilm fan dat ze is. En denk niet dat ze niet bang is vanavond. Ik heb het niet te gek gemaakt. Een klein plaatje van de horrorclown opgehangen in het trappengat.

Maar de mensen waar ze mee naar de film is! Ik laat vaak hun hond uit, en zij de onze (dat wat minder, maar dat terzijde) dus wij hebben een sleutel. En ik kwam pas laat thuis uit mijn werk vanavond, dus ze hebben mij niet gezien toen ze mevrouw Mack ophaalden. Bovendien verwachten ze zoiets helemaal niet van mij. Maar ik ben naar hun huis gereden zojuist. Sleutel mee, ballonnen mee, touw mee. Het huis was volkomen donker. Het was stil, dus ik dacht dat de hond er niet was. Maar toen ik de deur opendeed sprong hij toch blij tegen me op, deze dikke zwarte stafford kruising.

Een ballon heb ik met een touwtje vastgemaakt tussen de deur. Die valt naar beneden als ze vannacht thuiskomen. En verder een klein plaatje opgehangen.
IT

Het gaat om het schrikeffect natuurlijk. Na een paar minuten zullen ze wel doorhebben wie het heeft gedaan. En anders kijken ze de film terug, want ik weet dat ze een camera hebben hangen. Dan zien ze mij een paar ballonetjes opblazen en en plaatje ophangen. En nu ga ik zitten wachten tot ik een appje van ze krijg. Ondertussen kijk ik IT, het origineel.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

6 gedachten over “IT 2017”

  1. Ik had vroeger ook angst voor IT. Op ons werk kwam altijd een clown met een Mickey Mouse stropdas. Ik was doodsbang dattie aan mijn computer ging zitten want dan gebeurde de vreselijkste dingen.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.