De waard en zijn gasten

Om zijn gebrek aan populariteit te doen keren, heeft Trump een aanslag nodig. Het is triest, maar waar. Omdat die aanslagen niet op bestelling plaatsvinden, heeft Trump zijn eigen geheime diensten maar ingeschakeld om er eentje te plegen. De plaats? Zweden. Het tijdstip? Vrijdagavond.

Probleem is dat hij zijn eigen geheime diensten niet meer onder controle heeft, en die de aanslag niet hebben uitgevoerd, zónder Trump daarover in te lichten. En ja, daar sta je dan als president van de Verenigde Staten op je persconferentie met foute info. Sta je eerst nog de pers te beschuldigen van verzonnen nieuws, krijg je dit.

Ondertussen is Zweden naarstig op zoek naar de aanslag, waarvan ze nu nog denken dat ze er een grapje over kunnen maken, omdat het de zoveelste blunder is van Trump, maar feit is dat ze net ontsnapt zijn aan een enorme ramp.

Pure speculatie natuurlijk, ik zou op deze bewering zelfs geen geld durven zetten omdat ik denk dat hij niet waar is, maar het was wel het eerste wat in mij opkwam. En zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, dus volgens het spreekwoord  zou ik zelf tot zo’n complot in staat zijn. Ik doe tenslotte ook alles voor populairiteit. En voor geld.

Maar een advies aan Trump durf ik wel te geven. Zo’n Louis van Gaal-achtige act, past een president van de VS niet. Je kunt er een keertje de Championsleague mee winnen, maar da’s toch andere koek. Ik blijf het fascinerend vinden om te zien hoe het Trump nu al gelukt is te zorgen dat wij onze defensieuitgaven gaan vergroten. Tenminste, dat heb ik al in verschillende verkiezingsprogramma’s voorbij zien komen. En dan snapt de man toch goed hoe groot de invloed van de Amerikaanse president is.

 

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

7 gedachten over “De waard en zijn gasten”

 1. de wapenlobby applaudisseert! Ik denk trouwens dat het Trump geen moer kan schelen of er wel of geen aanslag in Zweden is geweest,en wat wij er tegenin brengen, hij roeptoetert zijn onzin over de hoofden van de media heen naar zijn volgelingen en voor hen is het manna uit de hemel, het bevestigt ze in hun angst voor dat enge Europa.

  Like

  1. Nou ja, daar heb je misschien wel gelijk in. Van Gaal is natuurlijk een ontzettend aardige man. Behalve tegen de pers. Daar is mijn vergelijking op gebaseerd. Wat Trump betreft: Belachelijk hoe hij te keer gaat tegen de pers. President onwaardig.

   Like

 2. Hij wordt aan de kant gezet zodra het kan. De Republikeinse partij moet hem ook niet, omdat het een volkomen oncontroleerbare gek is, maar kan hem niet zomaar aan de kant schuiven. Dus ze moeten wel eerst even een zaak tegen hem opbouwen en dat zal helaas nog wel even duren.
  Maar gebeuren gaat het wel, een dergelijke laagintelligente schertsfiguur kun je niet als president hebben.

  Dood hoeft hij niet, athans niet door een aanslag of zo, want dat zou het perfecte Rijksdagbrandscenario voor de Republikeinen vormen om een totalitaire christentheocratie door te voeren. Zie Turkije wat dat betreft. Maar een fatale, op korte termijn werkende ziekte of een stompzinnig ongeluk zou voor de wereld een goede zaak zijn. Ik gun zelfs hem persoonlijk geen vreselijke ziekte, maar gewoon uitgeschakeld worden zou nuttig zijn.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: