Voor als je het gemist hebt.

Ik erger mij een beetje. En hoe terecht dat is weet ik niet, maar ik erger mij gewoon. Vanochtend zag ik dat er meer sneeuw was gevallen dan ik verwachtte dus stond ik ook eerder op dan ik verwachtte. De hond gaat namelijk los bij zoveel sneeuw, letterlijk en figuurlijk, en ik vroeg of Tammar meeging de hond uitlaten met de slee.

Nou ja, toen we klaar stonden belde er een vriendinnetje met een slee aan, of Tammar buiten kwam spelen. Dat wilde ze natuurlijk graag, dus ik ben alleen de hond uit gaan laten, zonder slee. Maar toch! Het was half tien en ongeveer de hele straat had zijn stoep al sneeuwvrij gemaakt. Daar zou ik toch langs gewild hebben met de slee. Waarom doen die neuroten dat, vraag ik mij dan af? Valt er een keer sneeuw, moeten ze de laag gelijk om zeep helpen, als een boze buurman die een bal lek steekt.

Nu ik toch op dat onderwerp kom van die boze buurman, hoe kan het nu dat die buurmannen daar vroeger mee weg kwamen? Als kind accepteerde je kennelijk dat je iets fout had gedaan als je een bal in buurmans tuin had getrapt, en als buurman die lek stak, was dat jouw eigen schuld. In mijn perceptie althans. Als je dat in deze tijd zou doen, zou je openlijk aan de schandpaal gaan.  Nu ben je toch als buurman fout en niet als kind? Eigenlijk zijn we wel iets opgeschoten in de beschaving. En toch ook weer niet. Want de boze buurman kan niet meer de dictator spelen, maar het kind respecteert het grondgebied van de buurman niet meer.

Nou ja, hoe het ook zij, de sneeuw lag er weer voor even. Ik heb een foto gemaakt, voor de mensen die het gemist hebben.
sneeuw

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

7 gedachten over “Voor als je het gemist hebt.”

 1. sneeuwpret is ons niet meer gegund, heel raar, allemaal stappen ze vanuit hun garage in de auto er loopt niemand op zijn eigen voeten door de straat, maar ineens worden ze bevlogen van burgerzin en gaan de stoepen vegen, dus moeten jonge ouders met slee en kroost hun heil zoeken op de rijweg, maar ook daar wordt een stokje voorgestoken, pas op, de pekelwagen komt eraan!

  Like

 2. Omdat ik ’s morgens om 7 uur op mijn fiets stap om naar mijn zoon te fietsen.
  En mijn kleinzoon en ik om 8 uur op de fiets naar school fietsen. En het hartstikke fijn is dat de pekelwagen al langs is geweest in de nacht, terwijl iedereen nog in zijn nest lag.
  Daarom!!
  Dat het dit keer toevallig op zondag is, moeten dus die honden eerst hun behoefte kunnen doen, wat allemaal lekker in de sneeuw ligt. Daarna mogen ze dus wel pekelen.

  Like

  1. De meeste mensen ruimen de hondenpoep tegenwoordig op. Op dit veldje staat net buiten beeld een zakjes automaat en een afvalbak. Maar waarom fiets jij over de stoep? Dat mag helemaal niet?

   Like

   1. Omdat we even binnendoor fietsen. Anders moeten we een hele omweg maken. Dat heb je met al die huizen aan de hofjes.
    En hier, zelfs op het voetbalveldje, barst het van de hondenpoep. Nergens een zakjesautomaat te bekennen.

    Like

 3. ik pak de hondenpoep van mijn hond als ze het ergens doet waar het in de weg ligt altijd even op, het zijn schone droge drollen en dan gooi ik ze ergens naar toe waar ze niet in de weg liggen, tussen de bosjes bv, of anders vreet ik ze op, mensen moeten eens een beetje na gaan denken, zo moeilijk is het allemaal niet.

  Like

  1. Moet je hier even op het voetbalveldje kijken, Ria. het schittert je bruin voor de ogen.
   Na onze wijk kun je zo de velden in. Maar men komt niet verder dan een rondje door de wijk.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.