Allez les bleus

laguna-2Ik heb genadeloos toegeslagen vandaag. Ik weet niet wanneer ik begon met zoeken, volgens mij in december, maar ik heb hem gevonden, de ideale auto voor mij in deze fase van mijn leven. Toen ik vorige week schreef dat ik er eentje had uitgekozen, is dat hem toch niet geworden. Dat was namelijk een zilvergrijze Laguna, en mevrouw Mack vond hem als ik het zachtjes uitdruk, saai. Dus had ik mijn zinnen gezet op een zwarte Laguna, met automaat. Maar de afgelopen week heb ik met twee automaten gereden, een conventionele en een DSG, maar ik kan niet overweg met het feit dat iemand anders dan ik bepaalt welke versnelling er wordt ingelegd. Dus die liet ik op het laatste moment ook schieten.

Sinds een paar weken stond er in mijn favorietenlijstje een mooie blauwe Laguna Estate met behoorlijk veel vermogen. Alleen de Alfa die ik had, had meer. En deze Renault was handgeschakeld. En ruim. En mooi. En had weinig kilometers.
Voila, mijn derde Franse Voiture. Het is nu Italië 4,  Japan 3, Frankrijk 3.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Allez les bleus”

 1. 177 g CO2 per km is nog behoorlijk wat. Voor de rest ziet deze stationwagen er gezellig uit. Overigens is de naam stationwagen afkomstig van het idee dat je er mensen en koffers mee naar het treinstation brengt of vandaar ophaalt. Ik heb het vermoeden dat ie niet primair voor deze functie is aangeschaft. 😉

  1. 177 g, tja, dat is een minpuntje. Aan de andere kant, die auto bestaat nu toch al, en zal hoe dan ook verkocht worden. Of klopt die redenering niet? Mijn huidige leasert zit op 120 volgens mij. Ik geloof trouwens dat NoX veel schadelijker is dan Co2.

 2. Onze zoon heeft dezelfde. Ook de kleur. Maar wel een diesel. Hij heeft hem nu twee jaar en is er zeer tevreden over.
  Had daarvoor een Peugeot, maar deze bevalt beter.
  Nu schop ik een zeker iemand tegen de schenen?

  1. Ik hoor het heel veel mensen zeggen. Ook die 10 jaar jonger zijn dan ik. In de file is het zo fijn, zeggen ze. Maar ik begrijp dat niet want zij moeten de rem intrappen, ik de koppeling. Bovendien, ik krijg zo’n raar gevoel als ik gas geef. Zo afstandelijk. Het is dus eerder persoonlijk dan leeftijdsgebonden.

  2. Bij het gasgeven vind ik het ook veel te indirect, maar in de file is het beslist prettiger, een automaat. wat ideaal is, is een halfautomaat. Wel schakelen maar niet hoeven koppelen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s