Het virus van het terrorisme

Er komt een bericht binnen over een aanslag in Berlijn. Hoewel de aanslag nog niet is opgeeist, neem ik maar vast een voorschot: moslim extremisme. Moord op een kerstmarkt. Zijn we dan nu zover dat Kerst, waarbij zelfs in oorlogen een wapenstilstand werd gehouden om de geboorte van Jezus te vieren, het mooiste Christelijke feest, waarbij het altijd zeker was dat we vanaf kerstavond tot en met tweede kerstdag veilig waren, aangevallen wordt? Er is nu een grens overschreden.

Op dit moment is er sprake van negen doden, vijftig gewonden en één aanhouding. Dit zijn wij dan. Een weerloos westen, we kunnen op elk moment aangevallen worden en we weten niet wie het doet. Had de vijand een uniform aan, dan was het makkelijk, maar dit zijn moslimterroristen, die uiterlijk niet te onderscheiden zijn van andere moslims.

De zoveelste aanval op het vrije westen. Moslimterroristen moeten ons niet en willen ons vernietigen. Laten we dat gebeuren, met andere woorden, gaan we door met ons leven en wachten we tot we zelf een keer aan de beurt zijn, of enten we ons in? We worden aangevallen door wankele, gedrogeerde geesten die zich hebben laten wijsmaken dat ze iets moois te wachten staat in ruil voor hun zieke daad. Ze zaaien verwarring en maken gebruik van onze verdeeldheid, en wij weten niet hoe we deze vijand moeten verslaan. Wij kunnen slechts in woorden opkomen voor wat we hier hebben opgebouwd, maar dat houdt het virus niet buiten de deur, het trekt het juist aan.

Het virus waart rond. Virussen bestrijden is moeilijk, want je kunt het pas bestrijden als het aanvalt. Het virus moet bestreden worden door het afweersysteem, en dat kan pas als de aanval is begonnen en het virus zich bekend heeft gemaakt. Tot die tijd is het gewoon een virus dat rondwaart. Je kunt het niet zien en niet herkennen. Pas als iedereen ingeënt is, is het virus voorlopig verslagen. Daarna moeten de omstandigheden gecreëerd worden, waaronder het virus niet weet te overleven. Vervolgens is het wachten op een nieuwe vijand.

 

 

 

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Het virus van het terrorisme”

 1. We halen ze gewoon binnen.

  ‘ISIS terrorist’ who killed 12 after hijacking HGV, murdering driver and ploughing into Berlin Christmas market is ‘a Pakistani asylum seeker, 23, who has only been in Germany for few months’

  Like

  1. Ongelofelijk ja, dat je je land openstelt uit goede bedoelingen, en dat daar op deze manier misbruik van wordt gemaakt. Dit verklaart trouwens wel waarom de bijrijder dood was.

   Like

   1. Idd de Pakistaanse asielzoeker is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

    Hij kan het wel of niet zijn en dat geldt voor nog een berg mensen. Het is wat mij betreft veel te vroeg om er ook maar een idee over te hebben. Ik was er niet bij en veel mensen die er wel bij waren, hadden wel andere dingen aan hun hoofd. Politie en media die doorgans wat later komen moeten eerst nog maar eens verder zoeken eer ze er iets zinnigs over kunnen zeggen.

    Het lijkt er op dat de Poolse vrachtwagen is gekaapt en dat de chauffeur daarbij is gedood. Maar dan houdt de huidige info voorlopig wel op.

    Als er 2 volle auto’s op een snelweg bij Berlijn waren gebotst met evenveel doden, dan had dat hier in NL wel het nieuws gehaald, maar meer ook niet.

    Like

 2. Hartgrondig mee eens.

  En geestig dat je dezelfde metafoor gebruikt, ik wissel leucocyten en ‘soldaatjes’, en ‘afweersysteem’ en ‘leger’ ook vaak met uit als ik het belang van één van beide wil uitleggen 🙂

  Like

 3. Nu hebben ze weer een identiteitskaart gevonden in de vrachtwagen. Dat vind ik toch wel zo merkwaardig, dat die terroristen voortdurend braaf met een paspoort op zak lopen en dat JUIST op de plek van hun daad verliezen. In New York overleefde het paspoort zelfs een vliegtuig dat een hele WTC toren deed afbranden. In Parijs of Brussel had er ook een netjes zijn paspoort in een auto achtergelaten.

  Like

  1. Ik denk dat ze ook op de hoogte zijn van etnisch profileren, en zorgen dat ze hun paspoort bij zich hebben, zodat ze niet voor hun daad al opgepakt worden wegens het niet kunnen tonen van een identiteit.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: