MH-17

Het onderzoek van JIT wees onomstotelijk uit dat de Bukraket vanuit door Rusland gecontroleerd gebied is afgeschoten. Russen leverden bewijs aan dat zij er niet achter zaten, maar de Oekraïners. Nu denken wij dat die Russen de boel besodemieteren, en dat is waarschijnlijk ook zo, maar de Russen denken dat wij de boel besodemieteren, want wij negeerden door de Russen aangedragen bewijs.

Ik bedoel alleen maar te zeggen, zo overtuigd als wij zijn van de Russische betrokkenheid, zo overtuigd is de Russische bevolking van hun onschuld. Maar als Rusland nu niet snel met bewijzen komen die de onze onderuit halen, mag je toch wel aannemen dat er iets aan de hand is. Waar ik vroeger steevast geloofde dat het westen goed was en het oosten slecht, ben ik nu minder vanzelfsprekend overtuigd. Ik heb ook gezien hoe wij stukken uit een interview met Poetin knipten om zo een andere indruk te wekken dan wat er werkelijk gebeurde.

Ik blijf dit lastig vinden. Want ik weet dat Poetin automatisch de schijn tegen heeft. En dat bij ons de onderste steen boven moet komen. Laten we hopen dat het snel gebeurt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

8 gedachten over “MH-17”

 1. ‘door Rusland gecontroleerd gebied’ is onjuist. Het is een deel van de Ukraine waar al 100 jaar Russen wonen, die het 25 jaar niet eens zijn met de Ukrainers. Of Rusland daar iets controleerd is maar de vraag en of Rusland dat deel van de Ukraine wel hebben is ook niet duidelijk. Het is zelfs niet duidelijk of de opstandelingen aan willen sluiten bij Rusland (of beter de Russisiche Federatie). In het Westen met de Navo voorop denkt men dat Rusland dat deel wil hebben omdat ze ook de Krim hebben ingenomen. Ik vraag me dat af. Op de Krim zit sinds jaar en dag de Russische marine ook toen het nog van de Ukraine was. De oostkant van de Ukraine is niet van strategische of economische betekenis.

  1. Ik bedoelde dat als pro-Russische rebellen daar met bukraketten rondlopen, dat je dat toch wel kunt uitleggen als dat ze er iets te zeggen hebben. De Krim was ooit een cadeautje van Rusland aan Oekraine, in de Sovjet-tijd, dat wilden ze graag weer terug hebben.Volgens mij is er zelfs een volkraadpleging over gehouden.

   1. Ik wilde alleen aangeven dat de je onbedoeld snel een verkeerde voorstelling van zaken kunt geven en dat ons nieuws dat ook keer op keer uit slorighied en/of gemakzucht doet. Gevolg is dat we denken dat Rusland daar begonnen is en een deel geannexeerd heeft en dat is (zover ik na kan gaan) nog niet het geval.

    Het westen en het huidige Ukrainse regiem en zeker de Navo willen er weer een Rusland-USA-verhaal van maken, terwijl het echte probleem vooral de corruptie en puinhopen in de Ukraine betreft en dat al 15 jaar voordat het vliegtuig uit de lucht werd gehaald. Zelf had ik begrepen dat er eerder zo’n 7 Ukrainse gevechtsvliegtuigen door de opstandelingen uit de lucht zijn geschoten en dat bij een aantal daar ook Buk’s voor ingezet zijn. Daar hoor je nu weinig over. Toch is het door alle partijen niet ontkent.

    Zelf denk ik dat het een domme fout was en dat men dacht zo’n gevechtsvliegtuig te hebben geraakt. Het lijkt mij erg onwaarschijnlijk of zeer dom aangezien lijndiensten zoals de MH17 prima op flightradar24 zijn te volgen. Het kan ook een opzet zijn om de situatie in het oosten van de Ukraine te laten escaleren en dan kan iedereen er achter zitten, ook de Ukraiense regereing die zo meer steun uit het westen wilde krijgen. Dat is niet ver gezocht, de oorlog voor de Amerikanen in Vietnam is ook ooit met dergelijk georganiseerd incident gestart.

 2. Het is erg verdacht dat ze nu ineens met die radarbeelden komen tewrijl ze jaren volgehouden hebben die niet te hebben. Zonder nu te geloven dat het Westen bijzonder goed is, vertrouw ik een autocratisch leider als Poetin al zeker niet.

 3. Een man als Poetin die werkelijk schijt heeft aan alles en iedereen, inclusief mensenrechten (behalve dan zijn eigen recht om zijn macht te vergroten) bekijk ik met argusogen. Het feit dat hij momenteel meedoet aan de massale oorlogsmisdaden van Assad zegt eigenlijk al genoeg. De man is niet te vertrouwen, nooit geweest en zal het ook nooit worden.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s