Brabant

Ik heb het gisteren en vanochtend weer gemerkt. Ik ben een Brabander. PSV, de club waar ik al sinds mijn jeugd voor ben, hield krachtig stand op Old Trafford en deed uiteindelijk niet onder voor Manchester United. Het maakte indruk, en ik voelde me trots, net als de meegereisde fans die na afloop het lied Brabant van Guus Meeuwis inzetten. Ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad, zingt Guus. Ik had het vanochtend. Ik mag dan in Utrecht zijn geboren, ik heb niet veel met die stad. Ik mag dan veruit het grootste deel van mijn leven in Vaassen wonen, mijn veiligste herinneringen liggen in Brabant. Daar was ik kind en was de toekomst nog ver weg. Ik hoefde me geen zorgen te maken want alles kwam goed.

Ik idealiseer, maar dat wil niet zeggen dat mijn gevoel niet echt is. Mijn vriendjes van vroeger zijn nu op Facebook weer mijn vrienden en het is alsof ze nooit zijn weggeweest. Het voelt als familie. Tot het carnaval weer losbarst. Dan weet ik dat er niks te zoeken heb. Maar tot die tijd…

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Brabant”

 1. Ja, wat dat toch is. Hetzelfde als met de Friezen en de Limburgers. Mijn schoondochter is Limburgse en als die familie op bezoek komt, schuiven ze met zijn allen rond de tafel en versta je niets meer.
  Waarom dat gevoel niet is in Gelderland weet ik niet. Hier heb je de Achterhoek, onze Liemers, de Bible Belt en de Betuwe. Maar het is niet één geheel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jouw opmerking doet mij aan het volgende denken:
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Staten_van_de_Kwartieren

   Lopend door het centrum van Arnhem vond ik hier ook een uitleg over.

   Geboren in Arnhem heb ik niet zoveel met Gelderland.

   Getogen in Noord-Brabant voel ik mij daar toch meer mee verbonden.

   Toch woon ik alweer het grootste deel van mijn leven in Amsterdam!
   In de Bijlmermeer ben ik vooral wereldburger geworden.

   Vriendelijke groet,

   Like

 2. Geboren in Brabant, bijna ín het PSV-stadion, opgegroeid in de buurt van Vaassen en de liefde gevonden in Utrecht. Ik zie overeenkomsten, alleen een afwijkende volgorde. En ik heb totaal niks met Brabant.

  Like

 3. Ik ontvolgde je per ongeluk door een verkeerde muisklik. De teller ging van 20 naar 19, ik volg je direct weer en de teller gaat naar 21. Ik tel spontaan voor twee ❤

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: