Te gek

Beste mensen, ik kan voortaan berichtjes aan mezelf sturen. WordPress heeft een e-mail adres voor me gegenereerd waaraan ik een bericht kan sturen dat vervolgens als logje geplaatst wordt. Of het handig is dat weet ik nog niet, maar het lijkt wel makkelijk. Of ik er veel gebruik van ga maken weet ik ook nog niet, ik ben tenslotte een aartsconservatief die zelden een verandering staat toe te juichen. Vaak is het enige doel van een verandering, verandering van het banksaldo van de veranderaar als je het mij vraagt.

Natuurlijk moet je bepaalde dingen een kans geven en ja, het is heel mooi dat we tegenwoordig in contact met heel de wereld staan, maar we hoeven ook weer niet in onze broek te piesen van blijdschap. Wikipedia, ik vind het prachtig. Ik heb laatst een keer gedoneerd want het is uitgevonden voor mensen zoals ik, die wel een zekere slimheid bezitten, maar nergens echt verstand van hebben. Vroeger als ik een woord naar me toe kreeg geworpen dat ik niet begreep vroeg ik: “hoe bedoelt u” , waarop de tegenpartij onmiddellijk begreep dat hij zijn vraag of antwoord anders moest formuleren omdat het niet door mij begrepen werd. Tegenwoordig, met de digitale communicatie, zoek ik in een gesprek razendsnel op Wikipedia op wat u bedoelt en u ziet mij niet door de mand vallen.

Veranderingen moeten elkaar ook niet te snel opvolgen als je het mij vraagt. Momenteel gaat het allemaal veel te snel en als een fabrikant zijn verandering op de markt lanceert, spuit hij er een wolk angst achteraan. Angst die u en ik inademen en die ons vertelt dat we mee moeten. Maar angst is een slechte raadgever. Mensen zijn ook niet meer te vertrouwen in dit tijdperk vol veranderingen. Vroeger kon je vriend en vijand vertrouwen. Je vriend was je vriend en bleef dat ook, en je vijand was je vijand, dat wist je precies. Maar door een overdaad aan informatie en prikkels nemen nog weinigen een echt standpunt in. Ze hebben geen idee welk geloof, maatschappelijke stroming, principes of waarden ze nog aanhangen. Zo kan je vriend zwichten onder druk en ineens je vijand worden en weet je niet meer wie nog staat voor wat hij zegt. Er hangt simpelweg te veel informatie om ons heen. De waarheid is daar niet meer uit te filteren.

Zo heb ik geen idee of graancirkels door mensen gemaakt worden of niet. Probeer het maar eens te vinden op internet. Als je er alles over gelezen hebt ben je nog precies even ver in je gedachten over graancirkels dan daarvoor. We schieten er allemaal niks mee op.

Dit logje is in outlook geschreven en verzonden aan mezelf. Ik hoor wel of u enig verschil merkt.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Te gek”

 1. Ach, dan ben ik ook aartsconservatief, en ‘zo gaar’ schaamteloos aartsconservatief 😉 Want je hebt m.i. gelijk dat ‘vernieuwingen’ vaak bedacht worden om de bankrekening van het bedrijf te vernieuwen “U MOET dit wel hebben, want het is Nieuw en da’s beter dan Oud!’

  Wat alleen maar geldt als het om web-security gaat, en die lijkt me hier nou juist gevaar lopen: wat als een ander jouw mail-adres nu kan achterhalen? Kan die dan ook een blogje posten? Ja, *die* valt dan natuurlijk meteen door de mand 🙂 Goh, wat een slechtgeschreven blogje, dat was vast Hack in plaats van Mack” 😉

  En aan Wikipedia ga ik pas doneren als ze die idioten die daar stukjes wissen wegdoen. (Heeft iemand er een volledig correct stukje geschreven over z’n favoriete Geleerde, wordt ie meteen afgeschoten / gewist omdat de Geleerde het zèlf geschreven zou hebben…. Jaaaa jaaaaa… Een compliment voor de schrijver natuurlijk, (die klinkt kennelijk ‘als die Geleerde’), maar wat een sof voor Wikipedia. En dit soort verhalen ken ik meerdere keren, uit de eerste hand, (en Let wel: ik ken GEEN Geleerden ;-)) Belachelijk!)

  Like

 2. Dat is waar, als iemand het achterhaalt kan hij hier logjes plaatsen, maar niet bij het beheer gelukkig. Maar ik kan het veranderen en uitschakelen, dus ik kan ingrijpen. En vanuit de mail kan ik niet eerst een voorbeeld zien, dus het is net even wat minder. Ik wil boeken ook nog graag op papier.

  Like

 3. Komt Mack weer eens ergens als laatste achter? 😉
  Het is mi niet de overdaad aan prikkels die maakt dat mensen geen standpunten meer innemen, maar angst ergens niet bij te horen. Men wil graag overal bij kunnen horen en heeft geen mening meer, of houdt die voor zich. Van die oppervlakkige mensen die wachten om te zien wie er wint om daar vervolgens vóór te zijn. Het wordt tijd dat we weer eens oorlog krijgen om te weten wie wie is. (Nee doe toch maar niet!)
  Graancirkels worden door mensen gemaakt, wat dacht je dan? Dat er UFO’s geland zijn? 😀 😀

  Like

 4. Ja, maar dat roep jij waarschijnlijk omdat je weigert iets anders te aanvaarden, dat zou immers je hele in de loop van je leven gevormde beeld van het hoe en waarom verstoren. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en daar werd die conclusie ook getrokken. Over sommige graancirkels.

  Like

 5. Ja, dat ‘erbij willen horen’ wat Margo zegt, (en daar dan de mening op afstemmen), daar zit iets in, zeker als het stromingen in de Journalistiek en de Kunst gaat, daar gelden nog best wat taboes (zoals laatst in de Volkskrant te volgen was toen iemand ‘het lef’ had om te zeggen dat hij Marlene Dumas eigenlijk wat overgewaardeerd vond. Een hele stortvloed van Steunbetuigingen aan de ene kant, van mensen die blij waren dat Het eindelijk eens gezegd werd, en aan de andere kant natuurlijk de Geijkte Dominante Mening, van mensen die die persoon tot Cultuurbarbaar verklaarden.)
  En dan denk ik: Waarom is er nou geen midden tussen mogelijk? Zo van: “Dat mag je vinden, en je bent nog steeds mijn vriend.”
  Zelf hèb ik gewoon vaak geen echte mening, omdat ik in veel perspectieven een deel van de waarheid herken. Best frustrerend soms. Dan lijkt het me heerlijk om 1 kant te kunnen kiezen, zonder zo’n knagend geweten-stemmetje van “Maar de andere kant had ook wel goede punten…”
  Oh en soms (ik schrijf je blog maar even helemaal vol, sorry ;-)) denk ik: “Daar weet ik véél te weinig van om er een mening over te hebben!” Dat ergert me vooral bij de “enquetes/opiniepeilingen” – vult u maar even in wat u vind van de bezuinigingen op…. Mijn antwoord zit er nooit bij. Ohja, de uitvlucht “Weet niet//geen mening.” 😉 Maar “beroerd voor alle oude hulpbehoevende Oma’s èn fijn voor het begrotingstekort”, die zit er nooit tussen.

  Aan Graancirkels waar ik me maar helemaal niet 😉 Als het geen UFO’s zijn (want daar geloof ik niet in) zouden er dan toch heksen of kabouters bestaan?

  Like

 6. Het bestaan van ufo’s is aangetoond. Alles wat vliegt en niet geïdentificeerd wordt is een ufo. Waarom mensen dat toch ontkennen? 😉 Verder ben ik qua mening net als jij. Ik kan het ook nooit laten als iemand zegt: of je hebt een hekel aan hem, of je bent fan, om dan te zeggen, och, ik vind hem wel ok.

  Like

 7. Haha ja zo is dat Jolie ‘Mijn antwoord zit er nooit bij.’ en vaak ook niet eens de ontsnappingsclausule ‘Weetniet/geen mening.’ op zulke onvolledige uitslagen baseren ze dan een algemeen geldende opinie.

  Like

 8. Ja, heel raak Dhyan “op zulke onvolledige uitslagen baseren ze dan een algemeen geldende opinie”, en daar baseren ze dan beleid op, en ontslaan ze politici mee (of juist niet) grrr ;-}

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: