Frans54

Ik weet niet of het mijn plaats is, maar ik schrijf toch even kort. Mij bereikt net het nieuws dat medeblogger Frans54 is overleden. Ik schrok van het bericht. Frans reageerde hier al jaren en was vroeger samen met mij en een ex-blogger één van de drie schrijvers op het boekhoudcommando.weblog. Frans had al jaren een broze gezondheid, en heeft ooit een longtransplantatie ondergaan. Ook had hij veel problemen met zijn ogen, hij moest de letters van logjes vergroten om ze te kunnen lezen. Ik heb een paar keer mijn bewondering uitgesproken naar hem over het feit dat hij nooit klaagde over zijn gebreken. Ik klaag zelf namelijk bij het minste of geringste lichamelijke ongemak. Verder was hij echt een kei in rekenen en belastingen. Ik weet dat hij veel vrijwilligerswerk deed en mensen hielp met hun belastingaangiftes. Voor zover ik weet is Frans uit 1954, en volgens mij van september, dus zou hij dan 58 zijn geworden. Frans woonde alleen in Friesland en is door de politie in zijn huis gevonden. Ik wens zijn familie sterkte en ik weet dat Frans niet gelovig was, maar rust vooral wel in vrede Frans.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

16 gedachten over “Frans54”

  1. Ik heb altijd een beetje moeite te beseffen dat webloggers echte mensen zijn, maar dit is toch een soort van bewijs. Wat treurig. Ik kende hem weliswaar alleen uit de reacties.

  2. Hoewel het de laatste tijd al wat stiller bij hem werd in vergelijking met een jaar of meer terug en mijn en zijn bezoekfrequentie wat minder werd, komt dit toch hard aan, te meer omdat hij bij mij ook een trouwe commentator, en vooral een van de gedegen soort, was. Ik zal bij mij op mijn blog ook aandacht aan zijn overlijden wijden.

  3. Jemig hier schrik ik van. Ik ken Frans via jou en kwam ook regelmatig op zijn blog.
    Dat hij een broze gezondheid had wist ik natuurlijk wel want daarover schreef hij ook regelmatig. En toch komt dit toch keihard aan.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s