Heel veel rozen.

Ik wil u een verhaal vertellen. Over een vrouw die ik ken. Als het op liefde bedrijven aankomt, steelt ze de show. Ze is niet echt mooi, ze is niet wat je zegt: klein, maar zo begint het beste rock-‘n-roll nummer dat ik ken. AC/DC, ik had het vroeger met viltstift op mijn pukkel geschreven zonder dat ik wist wie dat waren. En heel erg lang zijn ze me niet opgevallen. Bon Scott is al lang dood, zoals een goede zanger van een hardrockband betaamt, Brian Johnson heeft hem reeds lang vervangen en intussen heeft AC/DC meer albums verkocht dan The Beatles.

Het is Angus Young geweest die mij dwong van AC/DC te houden. Angus met zijn schooluniform en zijn mooie danspasjes die elk concert weer de show steelt. Een paar coole muzikanten met een peuk in hun mond omdat ze het kunstje intussen wel kennen, doen de rest. Whole lotta Rosie, waarvan ik toch jaren gedacht heb dat het over rozen ging, doet mij nog het meest verlangen naar lang haar. Zodat ik ermee kan slaan. Maar ik doe het wel met de autoradio en het gaspedaal.Het zit wel in me hoor, dat snoeiharde. Ik heb het ook met Ace of Spades en met Paranoid. Maar net zo makkelijk luister ik weer naar Shania Twain, en dan verraad ik mezelf weer.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

5 gedachten over “Heel veel rozen.”

  1. Uriah Heep, bekende naam, onbekende muziek, behalve Easy Living.

    Pink Floyd vind ik te vergezocht, maar ik geef gelijk toe dat dat aan mij ligt, dat ik niet zo ver zoek. Dire Straits ook geweldig.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s