Met de trein naar Berlijn.

Eens in de zoveel tijd heeft een weblog een nieuw behangetje nodig. Hoe vaak, dat weet niemand, maar soms moet het gebeuren. Natuurlijk gaat het om de inhoud maar ook de vorm speelt een rol. Een volledig in notepad geschreven boek is ook niet door te komen. En laten we eerlijk zijn, aan de inhoud begint het ook een beetje te schorten. Ik word ouder, gematigder en tevredener en wie wil daar nu over lezen? Welnee, intriges, dubbellevens, armoe en controversen, dat leest veel prettiger. Maar de mensen die daar in verwikkeld zijn weten dat vaak weer niet spannend op te schrijven. Die webloggen het liever in schuttingtaal op de garagedeur van hun ex.

Ik ga over een maand een paar dagen naar Berlijn, iets met mijn werk, ik ben aan het tegenhouden dat ik over twee weken een paar dagen naar Zweden moet, want ik vind het teveel van het goede, twee buitenlandse reizen in één maand.Ik ben potverdorie geen artiest! Naar Berlijn ga ik met de trein. Zo’n razendsnelle, dan heb ik dat ook eens meegemaakt. Lijkt me geweldig om eens met driehonderd kilometer per uur door Duitsland te stomen. Wat een baan heb ik hè? Soms schaam me ik me er zelfs een beetje voor, al die weelde. Maar goed. Waarschijnlijk even wennen en dan ga ik me er ook naar gedragen.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

29 gedachten over “Met de trein naar Berlijn.”

 1. Wat moeten al die zakenmensen toch in het buitenland? Mijn zoon zit in China. Ik hoop dat hij chinese thee meeneemt voor me. Stokjes kan hij daar laten.
  Ik heb tot mijn 61e in een klaslokaal gezeten. Vond dat al spannend genoeg. Heb nooit de kans gekregen om klaslokalen in het buitenland te bezoeken. Dat doen de directeuren, en als ze terugkwamen moest alles weer op de schop.

 2. Is het ook niet mooier om één hoofd te plaatsen, en dan niet een vierkant plaatje, maar eentje die overgaat in de achtergrond? Maar links is al een heel stuk beter.

 3. Net terwijl ik zit te reageren, is het behang veranderd. Wel beter zo.
  Ach die bakkebaarden en die vetkuif, met zo’n jongen hoefde ik echt niet thuis te komen. Terwijl ze er zo stoer uitzagen.

 4. Volgens mij gaan die Duitse nep-TGV’s maar 250 km/h. Voor een echte TGV moet je iets in Bordeaux verzinnen.

  In elk geval is het reactievak met IE8 in XP beter te gebruiken, daarvoor dank!

  (L. Vis shuif ik gewoon buiten beeld, zo moeilijk is dat niet.)

 5. Ja eh, ik heb dat speciaal voor Felicita gedaan hoor. Alleen het meest simpele ontwerp kon haar laptop verteren. Ik vond dat wel erg sociaal van mij. Mogen wij ook inspraak hebben in het ontwerp van jouw weblog? Iets met Elvis die de building has left? 😉

 6. @eva: natuurlijk niet. Je denkt toch niet dat ik dat serieus ga nemen, dat geklaag over Elvis? Ze kijken toch ook dagelijks in de spiegel, nou dan zal Elvis nog wel meevallen. 😉

 7. Je mag jezelf dan geen artiest vinden, maar een man van de wereld, een kosmopoliet ben je toch wel aan het worden met Nyons, Berlijn, Vaassen en Stockholm in een en dezelfde maand als je bestemming. Kom daar maar eens als gewone sterveling nog om. Dat gedoe van een gang naar de stembus ben je op deze wijze wel hevig aan het ontstijgen.

 8. Margo: zo vind ik het dan wel weer een knappe man. Toen hij zo moddervet en beschonken in zijn knellende witte pak stond te “zingen” was hij toch iets minder..

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s