Persvrijheid

Ook in het voetbal moet de bestuursvorm van de toekomst geïntroduceerd worden. De dictatuur. Want wat er nu gebeurt is ten hemel schreiend. Hoe haalt een misbaksel als Bert Maalderink het in zijn hoofd om onze bondscoaches zo te tergen? Niet alleen nu, hij deed het bij Van Basten ook al. En waarom wordt Bert Maalderink niet teruggefloten? Ik weet het antwoord, omdat zijn collega’s anders geen lulprogramma’s over voetbal kunnen maken. Als meneer Van Marwijk zegt dat hij de opstelling niet wil geven, dan geeft hij hem niet. Klaar. Waar haalt Maalderink het gore lef vandaan om in zijn volgende vraag weer naar de opstelling te gissen? Verwijderen uit de zaal, die man. Het Nederlands Elftal werd onder Van Marwijk tweede op het WK, kan er dan iets meer respect zijn van een journalist voor deze grote trainer? En mag een trainer ook een keertje falen, alsjeblieft? Dan spelen we een keer een slecht toernooi, dat overleven we ook wel weer.

Dus voortaan helemaal geen verplichte persconferenties meer, alleen vrijwillige. Vervelende journalisten moeten worden geweerd, en wij, nederig volk, zien op de avond van de wedstrijd wel met welke opstelling het de trainer heeft behaagd te spelen. Alsof het interessant is, de opstelling. Opstellingen zijn alleen achteraf interessant.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Persvrijheid”

  1. Die van Maalderink zou ik sowiso een microfoonverbod willen geven. Met schaatsen zanikt ie ook als een klein kind. Heeft niets met dictatuur te maken, maar alles met accoustische milieuverontreiniging.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s