Opoffering

Het zal allemaal wel, dat Pinkpopgeweld, maar ik maak me zorgen. Linda staat er al de hele dag, vooraan, houdt het bijna niet meer vol en kan geen kant op. Ze is er niet eens voor zichzelf maar ze bewijst de overbuurman, een groot Springsteen-fan, een dienst. Overbuurman is visueel gehandicapt en heeft ook een slecht gehoor. Hij mag niet autorijden en in het donker ziet hij niks. Degene die eerst met de buurman zou gaan haakte af, en de overbuurvrouw zag Pinkpop ook niet zitten. Ik zou er ook niet aan moeten denken, maar Linda zwichtte voor de zwaar teleurgestelde buurman en bood aan om dan met hem mee te gaan. Hij heeft in het donker begeleiding nodig en moet vooraan staan om toch iets mee te krijgen van zijn grote idool. Nu is het niet zo dat Linda Bruce Springsteen niet leuk vindt, maar de hele dag in de hitte opééngepakt staan in afwachting van The Boss, daar zag ze toch wel tegen op.

Uit haar sms-jes maak ik niet op dat het wel meevalt. Hopelijk heeft Bruce een beetje haast en houdt hij zich aan de eindtijd, die dacht ik om half elf is. Daarna mag je proberen je auto terug te vinden en daar weg te komen. Als het allemaal meezit, is ze om vier uur vannacht terug. Morgen mag ze weer werken. Wat mensen zichzelf aandoen voor een beetje muziek is al niet te geloven, maar wat Linda doet is pure opoffering. Dit kost haar zeker tot het weekend om weer van bij te komen. Dat ze maar gauw weer thuis mag zijn.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

14 gedachten over “Opoffering”

 1. Ja, het klinkt op het eerste gezicht als een buitenkansje: last minute naar Pinkpop voor een van de hoofdacts..
  Maar Pinkpop betekende voor mij één van de momenten die me ‘het Duisburger LoPa-ongeluk’ min of meer voorstelbaar maakte: ooit, bij The Cure, begon de hele mensenmassa letterlijk massaal naar voren te dringen, en stond ik al snel klem met uitzicht op ruggen en schouders van anderen (gezien mijn lengte ;-}) en ben ik door naar de zijkant weg te lopen aan het onaangename gedrang ontsnapt. Geen zorgen hoor, dat was 100 jaar geleden, EN we hebben in .NL sowieso betere groepsevenement-organisatie-regel-naleving dan in .DE. (Dàt durf ik wel te zeggen na alles wat ik erover gelezen heb ;-))
  En trouwnes, Linda is er helemaal het type niet voor om er De Hele Week Van Te Moeten Bijkomen! 😉

 2. Ze sms’t: Jouw nummer. Als ze daar Born to run mee bedoelt, is ze nog bij kennis en herkent ze nog nummers. Goed nieuws.

  @Jolie, jij was gespecialiseerd in dat Duisburg drama toch? Dat is nog niet eens in me opgekomen, dat gedrang. Meer dat staan in de hitte, niet naar de wc kunnen, drinken? Hel!

 3. Maurice, ik maak me net zoveel zorgen als jij hoor, de hele dag al. Ik hoop dat ze genoeg drinken bij de hand had en dat ze de buurman niet kwijtraakt, dat is al erg moeilijk in zo`n mensenmassa. Doodeng lijkt me dat. Ik zal blij zijn als ik morgenvroeg iets op haar facebook lees.

 4. O Mack, er was net op t.v dat Bruce er als verrassing een extra lang optreden van maakt. Hij is nog volop aan het zingen nu. Ze kan morgen meteen door naar haar werk en dan kun je haar de rest van de week bij elkaar vegen.

 5. Ik leef nog hoor…. Ik ben er weer bij gelukkig. Gisteren was drama.. 🙂
  En voor de rest? Hij heeft een geweldige avond gehad dus was het zeker de moeite waard. Ik denk dat het vocht over een week of 2 wel uit mijn knie is…

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s