Wie houdt wie voor de gek?

Met mijn nieuwe baan ben ik wel in een beetje in een tricky omgeving terecht gekomen. Als je niet uitkijkt (en dat deed ik gelukkig wel) zit je op een klantendag van een leverancier in een zaal te luisteren naar een speech van een futuroloog die voorziet dat over dertig jaar niemand in de zaal nog hetzelfde werk zal doen. (Gelieve de factuur binnen dertig dagen te betalen.) En verder mogen belangrijke mensen hun visie geven aan een groepje mensen. Zo was er een directeur die zijn verhaal kwam houden, alleen was het probleem dat er maar acht mensen zich hadden opgegeven om te komen luisteren naar diens visie. Maar geen nood, om de directeur en zichzelf niet in verlegenheid te brengen, had de organisator snel een man of dertig van haar eigen werknemers opdracht gegeven in de zaal plaats te nemen. Ja, die mannen hebben het ver geschopt allemaal, met hun visies.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

5 gedachten over “Wie houdt wie voor de gek?”

  1. Wel een tijdje meegemaakt en rond 1990 kreeg dat immer de naam seminar. Gelukkig zat ik in de techniek en dan kwamen er wel 20 mensen. Soms hadden de voorgangers nog wat te melden ook. Op andere vakgebieden als ‘Hoe belast ik mijn collega’s optimaal’ of ‘Hoe manage je human resources.’ lijken me vreselijk saai en dan gaat het alleen om de borrel achteraf ter netwerking. Daarbij ben je erg afhankelijk van wie daar aan deelnemen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s