Kinderopvangtoeslag.

Er gaat iets veranderen in onze kinderopvang, en dus aan mij de schone taak, als bijna afgestudeerd fiscaal adviseur om dat varkentje eens even te wassen op http://www.toeslagen.nl. Veel mensen vinden zoiets lastig, maar ik natuurlijk niet. De situatie is dat per 16 juli Tammar niet meer naar de kinderopvang gaat, maar naar de BSO (buitenschoolse opvang) en dat Hans per die datum nog maar een dag naar de BSO gaat in plaats van drie. Oh ja, en ze gaan naar een andere BSO. Volkomen duidelijk.

De belastingdienst vraagt dan of er iets verandert in uw leven. Ja dus. Vervolgens kun je kiezen uit 11 veranderingen, maar bovengenoemde verandering staat er niet bij. Geen nood, we zoeken even verder. Ah, wijziging over 2012 doorgeven, dat moet het zijn. Ik kan kiezen uit 9 wijzigingen waarvan “u wilt u toeslag stopzetten” nog het dichtste bij komt. Weet je wat, dan ga ik het het huidige maar stopzetten en dan vul ik daarna de juiste gegevens wel in. Stopzetten gaat ontzettend makkelijk. Ik vulde de datum in, 16-06-2012, en het was gepiept. Oh, wacht even, dat is een maand te vroeg. Even herstellen. U wilt kinderopvangtoeslag wijzigen, per welke datum? Ik vul in: 16-6-2012. Volgens onze gegevens ontvangt u per 16-6-2012 geen kinderopvangtoeslag, u kunt geen wijziging doorgeven. Grrrr.

Dan maar even opnieuw aanvragen. Voor welk jaar wilt u kinderopvangtoeslag aanvragen? Ik vul in: 2012. U of uw partner ontvangen al kinderopvangtoeslag over 2012. U kunt niet opnieuw kinderopvangtoeslag aanvragen. $##%&*

Achteraf had ik dus op de keuze “kinderen” moeten klikken in plaats van kinderopvangtoeslag stopzetten. Dan was ik waarschijnlijk wat later pas vastgelopen.
Het zal allemaal wel aan mij liggen hoor. Ik behoor nu eenmaal niet tot de slimsten.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

8 gedachten over “Kinderopvangtoeslag.”

 1. Nee, dit is kenmerkend voor willekeurig welk belastinggerelateerd formulier dan ook: vragen stellen die niet op jou van toepassing zijn en niet de vragen stellen die er wel toe doen.

 2. Oef; snel wegwezen hier…Krijg stantepede hartkloppingen bij het onderwerp! En je deed laatst nog wel zo’n hallelujah verhaal bij Eef over ’s Lands Best Functionerende Dienst… Als jij al vastloopt daar; hoe moet dat dan met een eenvoudige burger zoals ik??

 3. Felicita, ja, dat schoot ook gelijk door mijn hoofd toen ik dit typte. Maar ik dacht: laat ik niet kinderachtig zijn. En dit is de afdeling toeslagen hè? Wordt toch wat op neer gekeken door de échte belastingdienst. 😉

 4. Is dat zo? Worden we daarom aangeslagen of terugbetaald op de gekste momenten? Van kinderopvangtoeslag is hier geen sprake meer maar voor andere toeslagen heb ik echt uitleg nodig van de boekhouder.

 5. @Frans54 & Jenni; de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat na een slepend conflict met de zero’s van de Belachelijke Dienst -zij bleven keer op keer blunderen; bezwaarschriften in moeten dienen op fout behandelde bezwaarschriften, op een gegeven moment zelfs geld moeten lenen bij een vriendin om nog boodschappen te kunnen doen- het nooit meer echt goed gekomen is met mij…

  En dat meen ik serieus. Sinds die tijd lijd ik aan een ernstige vorm van instantievrees. Ze zeggen ook nooit ‘sorry’ he………….

  Van KPN kreeg ik indertijd een enorme ruiker n.a.l. van gemaakte fouten. De ANWB zond enkele maanden geleden een bijna ontroerende brief omdat we tijdens de vorst niet ‘de service kregen die we verdiend hadden’. Plus kado-kaart! Hand in eigen boezem steken; wat zie ik dat toch graag. En….het helpt bovendien enorm! Je houdt geen cudtgevoel aan het incident/bedrijf over. Concludeert dat fouten maken supermenselijk en dus onvermijdelijk is. En zoekt je heil niet meteen elders…

  Maar de Belachelijke Dienst hoeft nooit op de knieen…

 6. @Felicita: dat geldt niet alleen voor de belastingdienst maar voor meer ambtelijke instanties, ik heb zelf een gevalletje met CAK (dat o.m. de eigen bijdragen voor WMO voorzieningen administreert) maar afgeboekt (moesten na het overlijden van mijn moeder 2 1/2 jaar geleden nog een bedrag ontvangen én een bedrag terugbetalen, drie keer rekening nummer opgegeven maar het is nooit goed gekomen. Aangezien ze meer moesten ontvangen dan terugbetalen ga ik er niet eens meer achter aan.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s