Avondspits

Ik kende het programma niet, maar nu ik soms wat later thuiskom hoor ik in de auto wel eens Avondspits met presentator Joost Eerdmans. Nu haalt het in geen velden of wegen het niveau van Avondspits van Frits Spits, maar toch viel het programma me in positieve zin op. Dat komt zo. Er wordt een stelling geponeerd waarop de luisteraars dan kunnen reageren. Op zich niks nieuws, want Sjors Frölich deed het hem al eens voor, maar Joost poneert vrij stellige stellingen. Bijvoorbeeld vandaag dat de Europese Unie en de Euro mislukt zijn. Hij laat daarbij zijn bellers redelijk goed uitpraten, al komt dat ook vaak omdat hij er gewoon niet tussenkomt, zo opgewonden reageren de luisteraars. Ik googlede even op het programma en kwam te weten dat Eerdmans eerder politicus was. Niet een hele belangrijke, anders had ik het wel geweten. Maar het programma is een grappig tegengeluid. De stellingen zou ik omschrijven als rechtse vrijetijdsbesteding, wat natuurlijk ook wel eens leuk is tussen zoveel linkse hobbies. Met het populisme valt het mee, want Joost is niet helemaal wereldvreemd. Dus als u een keer om half zeven in de auto zit, of u bezit de gave om gewoon thuis naar de radio te luisteren, dan moet u het maar eens op u in laten werken. Misschien krijgt u zelfs wel de behoefte te reageren.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

4 gedachten over “Avondspits”

  1. Ik kan de radio niet aanzetten of er zit een of andere PVV-er in een programma, of een of ander afgrijselijk rechts type, dus zo links is die radio niet.

  2. De presentatoren zijn naar mijn mening juist heel politiek correct. Dit wordt vaak verward met links. Maar Eerdmans vind ik niet in de ruimte zwetsen. Hij geeft vaak goede inhoudelijke tegenargumenten aan zijn protestbellers.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s