Jongetje

Na een hoop ellende op de school van Hans, die een paar maanden geleden begon met het vertrek van juffrouw Kim, hebben we nu besloten hem naar een andere school te doen. Eerst wilden we er niet aan en hoopten we dat de situatie zou verbeteren, maar hij leek alleen maar te verslechteren. In het begin was er een hoop onrust onder de ouders, maar de meesten kozen eieren voor hun geld, slechts drie kinderen vertrekken. Uit de klas van Hans nog een jongetje, zodat het aantal jongetjes in die klas nu daalt naar drie. Het waren er twee geweest als er in de loop van het schooljaar niet nog een jongetje was bijgekomen.

Dat jongetje dat erbij is gekomen, heeft een vreemde naam. Zo’n naam waarvan je denkt dat die niet veel goeds belooft. De moeder van het jongetje is overleden en zijn vader is vrachtwagenchauffeur en dientengevolge heel weinig thuis. Eerst dachten wij dat de vader een nieuwe relatie had, want het jongetje woont bij een vrouw die elke ochtend haar kinderen met een dikke Mercedes met een asbak vol peuken naar school brengt over een afstand van wel 700 meter. Maar het jongetje blijkt officieel op een camping te wonen, met zijn vader in een caravan.
Het lijkt alsof de vrouw het jongetje liever kwijt dan rijk is, want regelmatig vraagt ze of het jongetje bij Hans mag spelen, en als ze het niet vraagt, vraagt het jongetje het zelf. Met als gevolg dat hij hier elke woensdag- en vrijdagmiddag is. Hans en het jongetje kunnen goed met elkaar opschieten.

Maar nu kwam het jongetje ter ore dat Hans van school gaat en hij was teleurgesteld. Ik vond het spijtig voor hem, toen ik het hoorde. Kom je midden in het jaar op een andere school, vind je een vriend en dan gaat hij weg. Het ging al even door mijn hoofd om het jongetje te adopteren, al heb ik hem nog nooit gezien, maar dat zal wel niet zo’n goed plan zijn. Maar verhalen van kinderen die niet in veilige havens terecht zijn gekomen blijven uitermate triest.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

11 gedachten over “Jongetje”

 1. Nou, dat klinkt inderdaad helemaal niet vrolijk, zielig voor dat andere jongetje inderdaad. Ik ben door mijn ouders op mijn achtste ook op een andere school gedaan. Ik zag er wel tegenop, maar het bleek een enorme verbetering.

 2. Ze houden hem op school toch wel extra in de gaten…?
  Ik kan hier niet tegen hè, maar goed, hopelijk heeft hij een lieve vader.

 3. Het verlies van een vriendje kan op die leeftijd heel vreselijk zijn, inderdaad. Ik heb er indertijd ook onder geleden. Mijn vriendje was ineens weg, omdat het gezin verhuisd was. In die tijd nam niemand de moeite een kind daarover te informeren of het erop voor te bereiden.
  Maar het ontbreken van een veilige haven is nog erger natuurlijk.

 4. En gaat Hans nu naar een openbare school? Of is het bij jullie alleen maar christelijk onderwijs?
  En adoptie is een 7 jaren plan. Tegen die tijd is het al een puber die jou gaat haten vanwege je goede bedoelingen.

 5. Ja maar doordat ik hem zo zielig vind, zeg ik steeds ja tegen hem. Terwijl dat ook niet echt de bedoeling is. Maar het is een lieve jongen en hij begint woensdagmorgen, als ik Hans naar school breng, al te vragen of hij ’s middags mag spelen. Ik kan het niet over mn hart verkrijgen om nee te zeggen… Bah!

 6. @Linda; Het pleit voor je dat je geen nee kunt zeggen al heeft dat onbedoeld invloed op je eigen gezin. Toch help je dat kind er waarschijnlijk wel veel mee. Stomme dillemma’s ook.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s