Gave

Ik heb bepaalde gaven. Net als iedereen trouwens, maar ik weet het ook van mezelf. Sommigen weten het ook van zichzelf, maar kunnen dan gelijk niet meer met de roem omgaan. Maar zelfs dat kan ik, al is dat niet de gave waar ik op doel. Nee, ik zal een voorbeeldje geven van wat ik kan. Stel, ik kom ergens en ze hebben daar een kat. De baas zegt dat de kat nog wel eens wil slaan als je hem aait. Ik aai hem en het beest komt spinnend op mijn schoot liggen. Het kan toeval zijn, maar ik had het ook met een valse dobermann. Het beest stond bekend als een onbetrouwbare angstbijter, maar toen ik hem voor het eerst zag lag hij al snel naast mij op de bank met zijn kop op mijn schoot. Een ander hondje beet zich in iedereen vast, en de enige die hem kon optillen was zijn bazin. En ik ook na een poosje. Hij verzette zich eerst wel, maar daarna liet hij het zich rustig welgevallen. En nu dan weer: een meisje uit de klas van Hans wil nergens spelen waar vaders thuis zijn. Kennelijk zijn vaders te wild of praten te hard. En wat denkt u: één grote glimlach bij het meisje als ik binnenkom. Ik bedoel maar. Dieren en kinderen voelen het feilloos aan, alleen volwassenen hè, die zien het niet.

Nou ja, je hebt er verder niks aan hoor, maar één logje mag er wel aan gewijd worden, dacht ik zo.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

22 gedachten over “Gave”

  1. Ik heb dat met katten. Ik kan wel zeggen dat ik het een soort van plaag vind, die beesten, en bij wie komen ze liggen??? Juist ja.

    Verder maak jij op mij een uiterst betrouwbare indruk en dat trekt mensen en dieren aan. Ze/we gaan altijd af op diegenen die ze/we kunnen vertrouwen.

  2. Je vergeet je gave om de grootste en gevaarlijkste hond die er bestaat tegen je in het harnas te jagen, en dat je nooit meer veilig bent bij die mensen thuis omdat het beest nu een pesthekel aan je heeft…. 🙂

  3. @Mellody: ik keek ook altijd een beetje uit voor vaders van vriendjes. Je mocht nooit wat van die lui, en van mijn vader mocht altijd alles. Ondanks dat-ie ex-beroepsofficier was 🙂

  4. Mack is gewoon een push-over. Tammar heeft hem al in de zak en het meisje in kwestie heeft ook een lief zacht karakter (als ze niet thuis is) dus dan is Mack ook lief. En rustige vaders zijn errug fijn voor kinderen….

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s