Drank doet ook goeie dingen.

Ik kan niet zo goed tegen overdreven romantiek. Niet tegen strandwandelingen, flesjes wijn en haardvuur. Ik heb niets tegen strandwandelingen, wijn of haardvuur, ik kan er alleen slecht tegen als er naartoe wordt gewerkt in contactadvertenties om zichzelf aan te prijzen. Natuurlijk is het geweldig om een strandwandeling te maken met je geliefde, maar wie gelooft een man die zegt dat hij graag strandwandelingen maakt met zijn geliefde? Niemand toch? Nee, een strandwandeling of haardvuur moeten er gewoon ineens zijn, dan klopt het, maar je kunt het niet afdwingen.

Hier op de Veluwe heb je geen strand, en wij hebben geen open haard en Linda drinkt geen wijn, dus ik kan haar geen romantiek bieden. En als ik het wel doe, zoals nu, terwijl ze het helemaal niet weet omdat ze al in bed ligt, dan doe ik dat door een nummer van Elvis ten gehore te brengen. Ze houdt niet van Elvis, ze zet mij zelfs vaak in de zeik met Elvis, maar desondanks hebben wij toch maar mooi wat we hebben. En daarom, en alleen daarom, maar ook een beetje omdat ik wél wijn heb gedronken, een liedje van Elvis voor Linda.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

27 gedachten over “Drank doet ook goeie dingen.”

 1. De perfecte manier om mij tegen de muur te zetten en iets liefs over Elvis te laten zeggen, want hoe kan ik dit nou af gaan zeiken??
  Maar het blijft raar: een liedje van Elvis voor Linda…. Ik weet niet wat ik ermee moet. Ik neem aan dat je niet verwacht dat ik ernaar ga luisteren??

  Ik hou van je maar drank maakt meer kapot dan je lief is… En dit logje is HEUL lief 🙂

  Like

 2. Ik vind het wel héél jammer dat er tegenwoordig bijna geen contactadvertenties meer in de krant worden geplaatst ! Vroeger droeg ik er altijd uit voor voor Puber; op zo’n JanVanVeentoontje.. De ene nog belachelijker dan de andere. “Wil je die als nieuwe Pappie” ? Gelukkig lag hij vervolgens in net zulke grote deuken als ondergetekende. Het is dat ik erg van wijn houd. Maar uit ballorigheid zou je het drankje -daarom- gewoon laten staan….

  Like

 3. @Rob Albers: Zo is het ook. Blues hoort erbij.

  @Felicita: Vin de la Communauté Européene. € 0,95 ct per liter. Valt niet tegen. Ik heb in Frankrijk een fles leeg gedronken en ben niet ziek geworden.

  @Rob: Lijkt me niet zo’n best idee, aangezien ik toch wel bijna dagelijks schrijf. Overigens waren het maar twee glazen. Maar het kan aankomen hè?

  Like

 4. ‘Zou’ stond er 😉 Want ik ben vóór dingen laten -of doen- uit ballorigheid. Maar zonder bel wijn vind ik mijn warme maaltijd -hoe lekker ook- maar niks. Tip voor Laurent: ik drink de biologische Cabernet Sauvignon van Ap. De lekkerste van de 4 en wél verkrijgbaar in klein formaat waar je laatst eens over mopperde 😉

  Like

 5. @Felicita: ik vind Cabernet Sauvignons heel vaak raar smaken, maar op jouw verantwoordelijkheid zal ik er eens een testen. De Undurraga die ze er hebben vind ik dan wel weer gaan. Maar ze vallen ook zwaar, vind ik. Die Afrikaanse hebben ze echter ook weer, gelukkig.

  En ja, het schrijft een stuk makkelijker met de wijn bij de hand.

  Like

 6. @Laurent (Sorry Spekkie, dat krijg je als je je logjes volgiet met wijn. Bovendien heeft Laurent expres een lay-out genomen waaronder ik niet meer kan reageren dus moet ik hier mijn behoefte wel doen;) Cabernet S. is juist mijn lievelingswijn. Vroegâh nam ik ook altijd ‘Droë Rooi’ -schrijf je dat zo ?- maar sinds de onbespoten CS ben ik daarop overgeschakeld..

  Mocht ie tegenvallen, verwacht ik iig een ferm mopperlog als straf ! Met veel opstoppingen bij de kassa natuurlijk, domme Wildersstemmers die de gangpaden bezet houden, files op heen-én terugweg, foeilelijke kassameisjes, mensen met veel couponnen in verschillende zakken, rollators waarover je struikelt, een karretje dat steeds vastloopt, lekker volkorenbrood dat weer eens op is en natuurlijk veel gedoe met haperende bonuskaarten. Yammie; ik verheug me er nu al op;).

  Like

 7. @Felicita: ze hadden hem niet bij het filiaal waar ik vandaag heen ging. Maar het is inderdaad die Droë Rooi ja.
  Heb je nou nog niet die laptop van je zoon, zodat je ook websites van ná 2002 kunt lezen?

  Like

 8. Eh..nóg niet ? Ik weet het pas sinds kort en Zoonlief de Tweede woont aan de andere kant van het land ! 450 km reizen v.v. vanaf hier. Dat doe je niet zomaar ff. Enne; inmiddels kan ik weer overal terecht hoor. Op computergebied dan..

  Like

 9. @Mack; het was een middagje puzzelen bij ‘designyourowngravatar.com/groene blaadjes’, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Mooi is ie geworden hè ? Ik mag hem alleen maar kort houden, anders moet ik ervoor gaan betalen. Indien jij dat wilt sponsoren, hoor ik het wel..

  @Laurent; je moet eens wat vaker iets aannemen van oudere dames..

  Like

 10. Tegenwoordig ?? Ik heb vanaf mijn 16 de tot heden met slechts wat onderbrekingen altijd gewerkt ! Nooit 40 uur. Dat dan weer wel. Maar dat ging toen niet met al die luxe die jullie nu hebben zoals gefiscaliseerde kinderopvang e.d. Dat is al eens eerder aan de orde gekomen.. Bovendien onderhield ik in mijn eentje een ‘gezin’..Van mijn huidige ‘salaris’ van 884 euro per maand kan ik me echt geen fancy gravatars veroorloven hoor ! Dus…geniet er nog maar ff van 😉

  Like

 11. Correctie; ooit wél 40 uur zelfs. Of volgens mij hadden we indertijd nog een langere werkweek ;).Van mijn 16 de tot mijn 23ste namelijk ! Want toen werd mijn eerste kind geboren en ben ik de zorg voor mijn kinderen gaan combineren met studie en werk…

  De eerlijkheid gebiedt wél te zeggen dat ik eigenlijk nooit echt ‘gewerkt’ heb, in de letterlijke zin van het woord dan. Ik deed en doe alleen maar dingen die ik superleuk vind en ben altijd eigen baas gebleven… In financieel opzicht is dat niet altijd verstandig gebleken. Maarreh; je kunt niet alles hebben toch ?

  Like

 12. Ik ‘werk’ hier alweer bijna 2 jaar hoor. In feite heb ik een soort van nieuwerwetse Melkertbaan. Dat houdt in dat je je eigen (mininimum) uitkering moet terugverdienen plus reis-en onkostenvergoeding. Daarboven heb ik een riante vrijkaartenregeling voor theater en filmhuis voor 2 personen en nog wat andere leukigheidjes…

  Natuurlijk krijg ik -godzijdank- huur en zorgtoeslag ! Maar een vetpot is het dus allerminst…

  Like

 13. Nou ja, als je geen apenrots-aandrang hebt, dan heb je helemaal geen vetpotten nodig, toch, Felicita? Dat is nu de luxe van verzadigbaarheid! (Let ook even op de etymologie van dat prachtige woord).

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.