Herkenningsmelodie in c-majeur voor contrafagot.

Sinds mijn jeugd ken ik een melodie die ik op elk gewenst moment kan fluiten. Nou ja, niet letterlijk op elk gewenst moment natuurlijk, maar ik heb nooit dat ik er niet op kan komen, zoals je dat wel hebt als je de tunes van Dallas en daarna die van Dynasty probeert te neuriën. Maar ik weet niks van de melodie. Ja, volgens mij ken ik hem van vroeger thuis. Het klinkt als een vrolijk klassiek stuk, maar ik heb het nooit meer horen spelen sinds mijn jeugd. Omdat het al zo lang is geleden, en omdat ik het nooit meer ergens hoorde, twijfel ik soms of ik de melodie niet zelf heb verzonnen. En dat er misschien een compositie van wereldklasse verloren gaat omdat ik denk dat Beethoven of Mozart het al heeft gecomponeerd. Dat zou toch zonde zijn. Wat zeg ik, ik zou rijk kunnen worden met deze melodie. Hij gaat zo: ♪Tutututu-tutututuu tututuu tututuu, ♪Tutututu-tutututuu tututuu tututuu, en dan komt het refrein en de climax, ♪tututututututututuuu, tutututututututututuuuu.♪ Herkent iemand het? Zo niet, dan zal ik toch moeten concluderen dat ik het zelf heb gecomponeerd.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Herkenningsmelodie in c-majeur voor contrafagot.”

  1. Hm, nee niet direct. Op de iPhone is een app, een programmaatje dat je kunt downloaden dus, en dat programmaatje kan muziek herkennen. Dus als je iets op de radio hoort en wilt weten wat het is, dan houd je je iPhone voor de radio en dan vertelt je iPhone welk muziekstuk het is. Onlangs kon ik maar niet op de titel van een lied van Shirley Bassey komen en ik dacht: ik fluit het m’n iPhone even voor. Maar helaas. Hij herkende het niet. Nog een keer geprobeerd, nu een andere toonhoogte, maar toen schoot ik halverwege in de lach.
    Misschien zou je eens een klassiekemuziekwinkel binnen kunnen stappen en het daar even voorfluiten? Echte kenners horen het dan direct. Tenzij je vals fluit natuurlijk. Of halverwege in de lach schiet.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s