À Bientôt

Mensen, het gaat niet goed met onze lichamen. Ik heb het vandaag zelf aanschouwd in een subtropisch zwemparadijs waar ik met Hans was zodat Linda haar handen vrij had om de vakantie voor te bereiden. Ik had mij opgedrongen aan Mellody (linken heeft geen zin want haar web-log zit tegenwoordig op slot) en haar kinderen om mee te mogen, en omdat zij geen nee durft te zeggen, reden we gezamenlijk naar het chloorwater van Nunspeet. “Brake” heet het zwembad, en dat zal wel niet voor niks zijn. Maar wat takelt de mensheid af zeg! Niet alleen door het ouder worden, maar ook door vetophopingen op jonge leeftijd waar we dan de aandacht van proberen af te leiden door er een grote tatoeage op te zetten. Nee, voor het Arische ras zoals der führer het ooit had bedoeld, moet je niet in in een subtropisch zwemparadijs in Nunspeet zijn.

Maar als u een glijbaanliefhebber bent, dan zit u er wel goed. Er is maar liefst keuze uit drie glijbanen. Een smalle rechte, een brede (3 meter) rechte met een hoge topsnelheid, en een hoge kronkelende glijbaan die schade aan je badkleding veroorzaakt. Ik voelde mijn kont steeds heter worden ondanks de constante waterstroom. Maar die brede glijbaan, daar wilde ik het nog even over hebben. Want ik zou denken: “een glijbaan, wat leuk voor Hans!” Maar nee, de brede glijbaan is het domein van de dertigers en een enkele veertiger. Waar de kinderen vrolijk zittend of liggend naar beneden komen glijden, daar is het bij de dertigers de bedoeling om op de buik, met het hoofd naar voren, maar het bovenlichaam zover mogelijk omhoog naar beneden te komen stuiven. Zodat men, als men het water raakt, nog wat extra meters over het water scheert en men niet naar het trappetje hoeft te zwemmen, maar als een gedresseerde dolfijn zo de kant op scheert. En zoveel mogelijk water op laten spatten, daar gaat het ook om.

Tja, ik vind een glijbaan ook wel eens grappig, en natuurlijk, ik gebruik Hans als excuus. Maar deze jongemannen renden om het hardst weer de trap op, om steeds maar weer die glijbaan te bedwingen. Ik zag er zelfs één zichzelf in een spin brengen en keihard rondjes op zijn rug draaien tijdens de glijvlucht. En die had geen jeugdpuistjes meer! Ook het hoofd dat ze daarbij trokken, baarde mij zorgen. Ze trokken namelijk een “cool en onverschillig gezicht” tijdens deze bezigheid. Precies hetzelfde hoofd wat je een petje in een opgevoerde en luidruchtige Golf bij de McDonald’s ook ziet trekken. Trouwens, wij waren gisteren bij McDonald’s, maar ik durf te wedden dat die petjes van te voren nadenken over hun bestelling. Ik durf te wedden dat ze expres iets dusdanig ingewikkelds bestellen zodat ze naar de speciale parkeerplaats voor lastige bestellingen worden geloodst. Die parkeerplaats is namelijk precies voor het terras buiten, en elke keer als er zo’n  gepimpte hamburger met een hoop lawaai wegspoot, kwam er een nieuw petje op die plek staan.

Nou ja, hoe dan ook, het was weer een aangename dag. Wij gaan woensdag naar Frankrijk want het mooie weer in Nederland hebben we al verbruikt. Sorry, ik bedoel er niks mee.

Salut allemaal, en tot over een week of twee.

a bientot

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “À Bientôt”

  1. Laat ik er even bij zeggen dat ik dus geen tatoeage heb…
    En die spinnende man, ja, dat zag ik ook. Ik had je nog willen vragen het ook eens te proberen. Maar niet gedaan, bang dat jij ook geen ‘nee’ durft te zeggen 🙂

    Like

  2. het mooie weer is hier idd een beetje op, dus groot gelijk. Heel veel plezier!
    En dat van die petjes, inderdaad heel herkenbaar. Bij onze vorige auto stond de autostoel helemaal scheef. De ene helft van de stoel leunde iets naar achter ten opzichte van de andere helft. We vroegen ons al af hoe dat kon? Maar de auto bleek van een Petje geweest te zijn. Die zo quasi-onverschillig half scheef met één hand aan het stuur autorijdt. Gek toch. Petjes denken dat wij allen zwaar onder de indruk zijn van hun verschrikkelijk coole houding. Hoe zou dat toch komen?

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: