Opdringerig

Wij gaan op vakantie. Met ons vieren. Onze vakanties worden steeds gewaagder. Deze keer hebben we, omdat het enorm veel geld scheelt, een tent gehuurd. Terwijl mensen van onze stand eigenlijk minimaal een stacaravan nodig hebben. Maar afgezien van de financiën, willen wij ook graag eens aansluiting met andere mensen. Wij gaan per slot van rekening niet voor niks naar een camping. Vorig jaar, wij hadden een werkelijk schitterende stacaravan met veranda en een enorm grote ruimte voor onszelf. Onze dichtsbijzijnde buren stonden tweehonderd meter bij ons vandaan. Wij hebben ons prima vermaakt, daar niet van, maar Hans had geen vriendje. Ja ik, maar geen leeftijdsgenootje.

Dus dit jaar dringen we onszelf gewoon op. Wij gaan in een tent zitten, in een straatje tussen allerlei andere campinggasten en we zullen trachten onszelf zo onopvallend mogelijk in de kijker te spelen. Dus we zullen Tammar gebruiken als lokaas, en zetten haar steeds voor de tent, en als een mevrouw haar dan schattig vindt, schiet ik achter het windscherm vandaan en knoop een gesprek met haar aan. Ja, het is een dotje hè? Ja, ze heeft al een eigen column gehad in een blad voor jonge ouders hoor! Oh ja, wie schreef er dan over haar? Bingo. Met Hans heb ik afgesproken dat hij alle buurmannen gaat vertellen dat ze een coole auto hebben. En dat wij thuis een Ferrari 360 hebben. En als er iemand de barbecue aan het opwarmen is, lopen Linda en ik er langs en dan zeg ik tegen Linda, dat het toch wel heel erg jammer van al dat vlees is wat we meegenomen heb, nu ze de barbecue vergeten is. En dan blijven we daar voor de deur staan en vragen ons hardop af wat we daar nu mee moeten doen.

En mocht dit nu ook niet werken dan doen we het volgend jaar weer anders. Dan slaan we in alle vroegte toe door gewoon ergens een leuk gezin te wekken door bij hen aan de ontbijttafel te gaan zitten. Bonjourrrrr…wij zijn vast begonnen hoor!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Opdringerig”

  1. Neem je een schep mee zodat je een geul om de tent kunt graven als het regent? Trouwens, ik hoop van harte dat jullie flink regen krijgen. Niet omdat ik jullie de vakantie niet gun, maar omdat dat zo’n band schept met de buren, regen. En zo te lezen hebben jullie zo’n band hard nodig, dus vandaar deze tip. Helemaal gratis! En Linda: heel veel sterkte, want zo te lezen gaan jullie omkomen in allerlei opdringerig, ongewenst bezoek.
    In ieder geval een fijne vakantie! En neem inderdaad wat plaktatoeages mee, tatoeages vergelijken met buurmannen en -vrouwen schept ook een band. Weten zij veel dat ze nep zijn.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: