Valentino Balboni

Ik ben uiterst hinderlijk gezelschap. Dat beaamt iedereen. Gelukkig voor mij zijn er ook masochistische mensen, die er desondanks voor kiezen om in mijn gezelschap te verkeren. Maar waarom ben ik dan zo hinderlijk? Nou, ik stuur het gesprek altijd richting auto's. Wat heb ik in mijn leven veel over auto's gepraat zeg! En gelezen. Het hoogtepunt van mijn irritantheid moet gelegen hebben tussen de jaren 87-93 toen ik zo ongeveer alles tot mij nam wat over auto's ging. In die tijd voerde de emotie "blij" de boventoon als het over auto's ging. Met de auto's van tegenwoordig heb ik dat een stuk minder, maar ik voel nog steeds de emotie die ik destijds voelde als ik iets lees over auto's uit die jaren.

Zo was er in 1988 een test van de Lamborghini Countach waarbij de aankomst op de fabriek, het weer van die dag, en wat details over de testrijder werden beschreven. De naam van de testrijder was Valentino Balboni en er stond dat hij jong was, donker haar had, een zonnebril en een lichtblauwe overall droeg. Er stond iets over een truukje met de Countach dat alleen een testrijder kon weten; rijden met geopende vleugeldeuren was mogelijk tot 200 km/u. En 's avonds als het werk was gedaan ging Balboni naar huis in zijn eigen auto. Een Opel Kadett. Vooral dat laatste feit maakte indruk en heb ik altijd onthouden.

Nu zijn we 22 jaar verder en heeft Lamborghini een ode aan Valentino gebracht. Het is de Lamborghini Gallardo LP 550-2* Valentino Balboni. Ik moest even een traantje wegpinken toen ik het las.
* de 2 in de naam slaat op het feit dat deze auto eindelijk weer eens 2-wiel (achter) aangedreven is in plaats van 4wd. Terug naar hoe het was en zoals een sportwagen aangedreven hoort te worden.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

19 gedachten over “Valentino Balboni”

 1. Wat ik niet begrijp is dat nu dus een 550 nieuw wordt uitgebracht, weliswaar -2.
  De Superleggera, plus de öude” Gallardo zijn al ingeruild zijn voor de LP560, in 2009.
  Is het de Spyder-variant die er aan zou komen?
  Wij zijn trouwens meer voor de klassieke Engelse sportwagens.

  Like

 2. De 550 heeft 10 pk minder dan de 560. Daar staat tegenover dat hij lichter is doordat hij geen 4wd heeft. Een puurdere sportwagen dus, als eerbetoon aan hun gepensioneerde testrijder.
  De Spyder bestaat al een tijdje. Klassieke Engelse sportwagens. Noem eens iets?

  Like

 3. Wij hebben een Triumph TR3a gehad. En die heb ik de vernieling in geholpen. Hij schakelde zo lastig en ik schakelde verkeerd.
  Verkocht, want hij reed zoiets van 1 op 4.
  Mijn man kijkt nog steeds naar o.a. Austin Healey. De 100/6, of de 3000.
  Af en toe gaat hij even naar Brummen. Even kijken naar al het moois. Bij Nico Aalderink.
  Hij is een echte autoliefhebber. Leest veel autobladen. Vandaar dat ik het nodige meegekregen heb.

  Like

 4. Weet je dat er in het Luxemburgse Echternach een Opeldealer “Mack” is? Ik heb er vorig jaar een foto van gemaakt, ben vergeten je die te sturen. Of ik had teveel medelijden met je, dat kan ook.

  Like

 5. Haha, ik zie niks in die raceverhalen maar dat detail over die Opel Kadett is wel charmant.
  @Emma: Ssssttt! Hou ik daar al die jaren discreet mijn mond over en nu begin jij.;-)

  Like

 6. @R van R: Dat geeft niet hoor. Mijn collega heeft ook een zwarte Golf TDI, en beweert precies hetzelfde. Ik snap niet dat er mensen zijn die een Golf emotieloos durven te noemen. Trouwens, een Golf en een Lamborghini zijn nauw verwant. Ze hebben de zelfde aandeelhouders, en je kunt ook duidelijk aan Golfrijders zien dat ze zich in een Lamborghini wanen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.