Ik durf het bijna niet te vragen..

Er is muziek die lijkt wel door engelen geschreven. Het bloemenduet uit Lakmé is zulke muziek. Het zou mij niet verbazen als ze dit ten gehore brengen in de tunnel die naar de hemel leidt. Toen ik de muziek voor het eerst hoorde werd het gebruikt voor een anti-alcohol spotje waarin een fotoalbum van een jong meisje bladzijde voor bladzijde werd omgeslagen en je het kind zag opgroeien tot een jaar of 16. Daarna hoorde je een auto remmen, er volgde een klap en vervolgens zag je alleen nog maar zwarte bladzijden.

Ik wist niet hoe het stuk heette en pas jaren later, toen ik op de achterkant van een cd zat te kijken kreeg ik ineens een ingeving. Flower Duet Delibes. Ik wist gelijk dat dat de muziek moest zijn die ik zocht. En het klopte. Ik heb dit kunstje een paar jaar later nog een keer herhaald toen ik hartgrondig op zoek was naar een nummer waarvan later bleek dat ik het allang op cd bezat. Gewoon nooit de cd afgeluisterd. Ineens zag ik het staan.

Maar terugkomend op het bloemenduet. De meisjes in dit filmpje lijken me niet echt profs. Maar toch klinkt het al geweldig. Ik wist niet dat dat kon, dit nummer live zo te brengen dat het geweldig klinkt. Er zijn nog veel meer uitvoeringen te vinden, ook nog betere, maar dit is goed genoeg. En het lijken mij gewone Nederlandse meisjes. Één stem gaat nog iets hoger dan de andere. Ik durf het bijna niet te vragen maar als ik nu die iets lagere stem doe, is er dan iemand die de hogere stem aandurft zodat ik zelf ook eens hemels duet kan zingen met één van u? Het zou me geweldig lijken.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

12 gedachten over “Ik durf het bijna niet te vragen..”

  1. Oh, dát! Erg mooi inderdaad. Hoe krijgt iemand het verzonnen, vraag ik mij dan altijd af.
    Het is wel eens goed af en toe een niet op en top professionele uitvoering te horen, zodat je een idee krijgt wat er allemaal niet mis kan gaan als je zoiets probeert te zingen.

  2. Nou, ik heb even geprobeerd mee te zingen, maar het is echt verrie hoog.
    Maar voor een duet ben ik altijd in. Laurent speelt wel mee. Toch, Laurent?

  3. Oh die reclame… Die bezorgde me altijd kippenvel.. Erg emotioneel. Net als de muziek, het duet is schitterend.
    Kwam hier via via maar wilde je even bedanken voor het linkje en het kippenvel tijdens het luisteren!

  4. Mooie muziek. Die reclame was akelig. Ik kan hem nog goed voor de geest halen, net als de muziek. Wist niet hoe het heette, nu dus wel. Waarvoor mijn dank.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s