Venetië van de Veluwe.

Hier wonen wij. Wat niet veel mensen weten is dat Vaassen ook wel het “Venetië van de Veluwe wordt genoemd. Onze huizen zijn gebouwd in het water. Elke ochtend pakken wij de gondel om ons te verplaatsen. Niet altijd even handig, maar het heeft wel zijn charme. Boodschappen doen bijvoorbeeld. Vanmiddag voer ik even langs de bakker en door de supermarkt. Ik deed een euro in het winkelbootje en deed mijn boodschappen. Best leuk hoor, maar je moet geen haast hebben. Motorboten zijn verboden in het centrum, alleen gondels worden toegelaten.

’s Avonds is het hier natuurlijk de meest romantische plek van heel Nederland, met alle sfeerlampjes die op elke hoek van de vaarweg staan. Vaassenaren staan ook bekend als enorme romantici en altijd geeft ergens wel iemand een aria weg. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens met mijn gitaar in het raam ga zitten.

♪♪ Oh sole mio ♪♪

straat onder water

straat onder water

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

8 gedachten over “Venetië van de Veluwe.”

  1. Sjesuss!! Hier heeft het helemaal niet geonweerd of geregend, maar bij jullie dus wel! Heb je het huis droog gehouden?

  2. Laurent haalt me de woorden uit de mond. Hier geen druppel, in Dordrecht dus, in Breda vanmiddag wel een klein douche-je. Maar het ziet er fraai uit. Een zwembad voor de deur in deze hitte is niet verkeerd.

  3. Kun je meteen Hans leren zwemmen!
    (hier ook een waterballet, ik heb net onze vissen uit de vijver uit het gras van de buren geplukt)

  4. Ik zag het uit de hemel vallen boven de Veluwe. Toevallig keek ik voor een kennis naar de Buienradar. De buien kwamen vooral boven Putten en Venlo (net als Vaassen begrijpelijk) tot ontwikkeling en dropen daarna af richting Rottum. In het Journaal had men het over de lijn Alkmaar-Venlo. En jawel, in het Alkmaarse rond het Fnidsen (http://www.huismetdegondel.nl/home.htm) hadden hier maar lieftst 0,06mm.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s