Venetië van de Veluwe.

Hier wonen wij. Wat niet veel mensen weten is dat Vaassen ook wel het “Venetië van de Veluwe wordt genoemd. Onze huizen zijn gebouwd in het water. Elke ochtend pakken wij de gondel om ons te verplaatsen. Niet altijd even handig, maar het heeft wel zijn charme. Boodschappen doen bijvoorbeeld. Vanmiddag voer ik even langs de bakker en door de supermarkt. Ik deed een euro in het winkelbootje en deed mijn boodschappen. Best leuk hoor, maar je moet geen haast hebben. Motorboten zijn verboden in het centrum, alleen gondels worden toegelaten.

’s Avonds is het hier natuurlijk de meest romantische plek van heel Nederland, met alle sfeerlampjes die op elke hoek van de vaarweg staan. Vaassenaren staan ook bekend als enorme romantici en altijd geeft ergens wel iemand een aria weg. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens met mijn gitaar in het raam ga zitten.

♪♪ Oh sole mio ♪♪

straat onder water

straat onder water

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

8 gedachten over “Venetië van de Veluwe.”

 1. Laurent haalt me de woorden uit de mond. Hier geen druppel, in Dordrecht dus, in Breda vanmiddag wel een klein douche-je. Maar het ziet er fraai uit. Een zwembad voor de deur in deze hitte is niet verkeerd.

  Like

 2. Kun je meteen Hans leren zwemmen!
  (hier ook een waterballet, ik heb net onze vissen uit de vijver uit het gras van de buren geplukt)

  Like

 3. Ik zag het uit de hemel vallen boven de Veluwe. Toevallig keek ik voor een kennis naar de Buienradar. De buien kwamen vooral boven Putten en Venlo (net als Vaassen begrijpelijk) tot ontwikkeling en dropen daarna af richting Rottum. In het Journaal had men het over de lijn Alkmaar-Venlo. En jawel, in het Alkmaarse rond het Fnidsen (http://www.huismetdegondel.nl/home.htm) hadden hier maar lieftst 0,06mm.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.