Mack aan de crack

Hoera, er heeft weer een onderzoek plaatsgevonden. En gelukkig is het rapport 100 bladzijden dik zodat het nog niet zo eenvoudig is om de juiste conclusies eruit te trekken, maar dat is natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling. Zowel niet van mij, niet van de onderzoekers en niet van Ab Klink, die het onderzoek liet uitvoeren. Want onderzoeken zijn ervoor om uitkomsten te genereren die we verwachten. Of die ons goed uitkomen. Zo niet, is het onderzoek onvolledig.

Dit onderzoek heeft uitgewezen (let wel, onderzoek heeft uitgewezen dus het is waar) dat alcohol na crack de meest giftige drug is. Alcohol is precies even giftig als heroïne. Roken is weer stukken minder giftig dan alcohol, maar roken scoort weer een leuke twee plaats qua verslaving. En alcohol en roken zijn allebei schadelijker dan cocaïne. (zie bladzijde 88 van het rapport)

Dat werpt ander licht op zaken. Ik heb ook gerookt. Ik was een junk. Verslaafd aan de harddrugs.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

27 gedachten over “Mack aan de crack”

 1. Alcohol in pure vorm zeker.
  Ik heb eens gehoord van iemand die ontslag nam bij een ingenieursbureau, omdat ze daar onderzoeken in opdracht van ministeries moesten doen waarbij de uitkomst die eruit moest komen inderdaad al vast lag.

  Like

 2. Er zijn leugens, grote leugens en statistieken. Eindelijk heb ik een goede reden om – met 10 jaar terugwerkende kracht – het opgeven van mijn studie sociologie te rechtvaardigen.
  (Sociologie is de wetenschap waarin onderzoeksmethoden worden bedacht. Daar wordt dus onderzoek gedaan naar onderzoek. Voor mij is deze wetenschap om gillend gek van te worden)

  Like

 3. “dat alcohol na crack de meest giftige drug is”
  Wijn na bier geeft plezier
  Bier na wijn geeft venijn
  en alcohol na crack
  geeft een gebrek

  Like

 4. Ontspringt dit jaar in de Tour de France,
  Iedereen nu eindelijk eens de dans?
  En volgt er een ontknoping,
  Zonder die eeuwige doping?

  Like

 5. (Na deze vondst bleek Mack voor langere tijd niet beschikbaar te zijn voor nieuwe rijmelarijen, omdat het moeilijk typt met vingers waarop een deegroller met grote kracht is neergekomen)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: