Kredietcrisis

In dezen tijden van financieëlen nood, heb ik mij vandaag naar den bank begeven, teneinde een met hypotheek verzwaard onroerend goed, te weten onzeren woning, als onderpand te laten dienen voor wat extra in leningvorm gegoten liquiditeit. Ik dacht, ik vermom mijn bedoeling een beetje want volgens de krant wilde de bank mij geen geld meer lenen. En dat klopte, maar toen ik het als bovenstaand verpakte, was het ineens wel goed.

Wat mij opviel was dat de Rabobank (voor Van Lanschot ben ik nog niet kapitaalkrachtig genoeg) ten opzichte van een aantal jaren terug een nieuwe policy heeft. Als je zonder afspraak komt, krijg je geen stoel. En dat is op zich niet zo erg, maar de balie om op te leunen is ook weg. Dus dan sta je daar ongemakkelijk tien minuten in het luchtledige naar een beeldscherm te staren. Terwijl de medewerker die je helpt op een soort van barkruk zit. Ik bespeurde hierdoor een psychologisch overwicht bij de Rabobank. Arbodienst, doe eens een inval, zou ik zeggen.

Wat verder ook behoorlijk klantonvriendelijk is, is dat er (door de kredietcrisis?) voor de receptie zo'n lange rij ontstaat, dat zelfs mensen met een afspraak, zoals ik, door diezelfde rij te laat komen op de afspraak waarvoor ze juist in de rij staan. Dus dat je bij de Rabobank in de rij staat, en dat een medewerker die achterin het pand al een minuut of 10 niks zit te doen, tenslotte de telefoon pakt, en jij staande in de rij je telefoon over hoort gaan (beltone: burning love, Elvis Presley) en dan die medewerker ziet en hoort zeggen: "Ik had begrepen dat wij om drie uur een afspraak hadden? "
Ja, man, ik sta hier al een kwartier in de rij!

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

15 gedachten over “Kredietcrisis”

 1. Vast allemaal nieuwe klanten die hun ouwe sok kwamen deponeren in de hun kluisje.. Trouwens, slechte zaak dat er niet een medewerker in de hal staat om degene met een afspraak op te vangen.

 2. Ik snap sowieso niet wat je bij de Rabobank doet. Toen wij daar een gesprek aangingen voor onze nieuwe hypotheek (ja, wij hebben in deze hele verkeerde tijd een huis gekocht…) kregen we doodleuk te horen dat wij niet kapitaalkrachtig genoeg waren voor deze bank. Maar ja, hij telde dan ook een keuken van 15000 euro en een tuin van 5000. Zo kan ik het ook!

 3. @Gabry; Dat vertelden ze ons ook toen wij aanklopten voor een hypotheek. We hebben het bij een andere bank wel voor elkaar gekregen (goedkoop en precies zoals we wilden) Toen de Rabobank daar lucht van kreeg waren er ineens toch allerlei mogelijkheden…. Nou daaahaaag

 4. Bij onze vestiging is echt nooit een kip te bekennen.
  Bij de marktkraam om de hoek daarentegen wel, heerlijke gebraden halve kippetjes / vleugels / borstjes.

 5. Ik heb in mijn oude ‘aggrarische’ dorp zeer slechte ervaringe met die bank. Op de 26 medewerkers hebben ze maar 1 echte bankier. De rest loopt je in de weg of stuurt je van het kast je naar de muur. Daarbij komt dat ik de spaarrentes (net als bij de Postbank) bar laag vind (aan lenen doe ik niet). De Zuivelbank-Rabobank hier in de stad wordt net gesloopt. Dat lijkt een zinnige actie.

 6. Och jongen, tijd om over te stappen naar DE bank. En je kunt veel zeggen, maar daar wordt je wel opgevangen voordat je in de rij gaat staan door een frisse medewerker. Hoewel zo fris ben ik niet altijd, maar wel erg vriendelijk. En dat zijn we altijd geweest en gebleven ondanks de terreur van het Fortisconcern.

 7. Rabobank sucks. Ik wou een zakelijke rekening openen ZONDER krediet of rood staan, maat dat ging zo maar niet! Ik moest van de afgelopen 5 jaar cijfers laten zien en daarbij gingen ze pas accoord indien we al onze hypotheken, levensverzekeringen en alle andere (particuliere en zakelijke) verzekeringen bij hen onderbrachten.
  Ik heb de jonge accountmanager (type strak in `t pak, gladde gelkop en jeugdpuistjes) een minuut of wat verbrouwereerd aan gekeken en schaterlachend het pand verlaten.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s