Slecht bereik.

Vanavond zag ik Danny de Munk een demonstratie geven van een lied dat nogal de hoogte inging; hij kwam snel tot de conclusie dat hij te hoog was begonnen en zette opnieuw en lager in. Ik vind dat knap. Ik kom er altijd pas achter dat ik te hoog ben begonnnen als het al te laat is. Echt genant als je probeert te zingen maar je gaat vals. Als ik dan lager ga, loop ik verderop vast op de lage noten. Mijn bereik is een krappe één octaaf en dat is zelfs niet genoeg voor een feilloos "Vader Jacob."

Mijn stembanden zijn gewoon wat minder goed ontwikkeld dan de rest van mijn lichaam. Echter, als ik met een imitatiestem Herman van Veen met Toveren meezing, gaat dat prima. Herman vond ik als kind altijd klinken alsof hij moeite had met de hoge tonen (Hilversum drie bestond nog niet), maar later hoorde ik van mensen die er verstand van hebben dat hij een geweldig goede zanger is. Ik neem dat direct aan, maar ik als leek vind dat je goed kan zingen als je deze zowel hoog als laag overal haalt. Mij is het nog nooit gelukt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

10 gedachten over “Slecht bereik.”

  1. Ik zit meer met alle verstand naar dat pak te kijken van hem. Mooi hoor. Fris wit. Dat kinky decolleté heb ik niet nodig, maar die kraag wil ik ook wel hebben want er zit op het ogenblik een grote puist in mijn nek.

  2. Ik vind van Elvis juist altijd met name als ik naar z`n gezicht en gebogen lichaamshouding kijk, dat het eruit ziet alsof ie de toonladders/toonhoogtes uit z`n lijf moet persen.
    Kan aan mij liggen hoor.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s