Tuig van de richel, gajes van de straat.

Ik ben in de ban van tuig. Als klein jochie op de lagere school zag ik hem wel eens op de speelplaats, het grootste tuig van het dorp. Levensgevaarlijk was hij, en zijn jongere broer M. ook. Ik vergeet nooit hoe een leraar met gevaar voor eigen leven deze toen al 13-jarige jongen van de LTS van het schoolplein stuurde. Terwijl ik op een afstandje stond te kijken sidderde ik al, bang dat ik was dat E.F. mij zou beschouwen als een handlanger van de leraar. Ik had geen zin in een paardenhoofd in mijn bed. Als E.F. je moest "hebben" stond dat gelijk aan een doodvonnis.

In ons dorp D. had je vroeger twee beruchte families. De familie F. en de familie D. De familie F. was in die tijd nog net iets beruchter, al schijnt de familie D. later de schade ingehaald te hebben. Familie D. raakte uiteraard bevriend met de familie F. zodat ons dorp in die tijd eigenlijk geregeerd werd door de maffia. Uiteraard was mijn aanzien wel groot in die tijd omdat ik in de klas zat bij een D.

Ik vertelde mijn vader over E.F. en dat die veel sterker nog was dan mijn vader, maar die maakte mij duidelijk met een gezicht dat ik nu ook trek als Hans mij iets ontzettend ergs probeert duidelijk te maken (bijvoorbeeld dat de maan weg is, maan is in Amerika), dat hij toch echt sterker was.
En ik hem proberen te waarschuwen dat hij nooit ruzie met E.F. moest krijgen want dan zou ik hem nooit meer terugzien.

Ik heb leden van de clan teruggevonden op Hyves. Nu kan ik ze eindelijk eens veilig bespioneren, al zijn de F-jes nog zo wantrouwig dat hun foto niet te zien is. De F-jes en de D-tjes hebben nu ook kinderen, en die schrijven op de Hyves van hun vader dat ze de liefste papa van de hele wereld hebben. Dat moeten ze gewoon zeggen van hun vaders volgens mij, want anders worden ze vermoord. En dat M. nu volgens internet een jongerenwerker is, is alleen maar een dekmantel om de politie te misleiden, zekersteweten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

7 gedachten over “Tuig van de richel, gajes van de straat.”

 1. Hoe kan je nu bang zijn voor mensen die op Hyves zitten? Waar zijn de links naar hun Hyves??? Gaan we ze spammen. Ik ben gek op mafiose lui.

  Like

 2. Heb je de ergste maffiosi van D. het hoofd kunnen bieden en ontleen je daar al een half leven je status van koelbloedige aan, blijken deze levensgevaarlijke gangsters gewone huisvaders te zijn geworden…
  Hoe moet het nou verder Mack?

  Like

 3. Als ik vroeger door de paadjes van de woonwijk naar school liep, was ik altijd bang voor een sadistische jongen die P. heette. Je zag zijn sadistische karakter al van verre aan zijn vuile gezichtsuitdrukking.
  Op een dag kreeg ik de kans van mijn leven. Die heb ik gegrepen. Ik was bij uitzondering op de fiets. Er kwam een vrouw aangelopen met twee elfjarige jongens aan de hand. Eén ervan was P.!! Wat een sukkel. Hij maakte zich extra breed zodat ik er niet door kon. Ik versnelde vaart en ramde met een rotgang mijn nogal hoge voorwiel tussen zijn benen.
  Nooit heeft hij mij meer lastiggevallen. Tevens hoop ik dat hij dankzij mijn wraakactie geen huisvader is geworden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Er is een gezegde over boswachters en stropers..*denkt na*
  pyromanen schijnen ook vaak bij de brandweer te zitten.
  maar ik vind het wel bewonderingswaardig dat sommigen uit “het milieu’stappen en er een positieve wending aan geven..

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.