Vrouwen zijn geen haar beter.

In mijn vrije tijd ben ik amateur-gynaepsychiater. Ik hou mij dus bezig met geestesziekten die specifiek zijn voor de vrouw. In de reacties op mijn vorige logje kwam een mooi exemplaar aan bod die het niet eens was met de eerste zin, namelijk dat mensen instinctief de hele dag bezig zijn hun kansen op sex te vergroten. Volgens haar moest het woord 'mens' vervangen worden door het woord 'man'.

Deze vorm van grootheidswaanzin is een relatief veel voorkomende, lichte geestelijke stoornis bij vrouwen. Vrouwen voelen zich superieur aan mannen en denken dat het mannelijk exemplaar uitsluitend denkt aan sex, en dat zij zodra ze de kans krijgen, zich over zullen geven aan hun lustgevoelens. Zij vergeten echter een ding. Ondanks dat de man als lid van de menselijke soort ook is opgescheept met hetzelfde oerinstinct, hij wel een veel beter ontwikkelde discipline heeft. Bovendien voelt een man zich minder snel aangesproken, en zal ook minder snel dingen ontkennen.

De mannelijke lezer zal bij het lezen van de eerste zin uit het vorige logje denken: "Klopt. Ik doe mijn best er goed uit te zien, ik ben zorgzaam en ik probeer me geestelijk te ontwikkelen, ik probeer carrière te maken om zo mijn maatschappelijke positie te verstevigen, en als Mack zegt dat dat allemaal is om instinctief je kansen op sex te vergroten, dan zal dat wel zo zijn. Goh, nooit geweten. Interessant wat Mack daar zegt." Bovendien zullen ze ook gelijk snappen dat een instinct bedoeld is om te overleven, maar dat je niet altijd in een noodsituatie verkeert. Iets soortgelijks als een hond die blaft als de bel gaat, ook niet gelijk de bezoeker verscheurt. Nee, gewoon, de bel gaat—–> blaffen, klaar.

De vrouw echter, voelt zich aangevallen en gaat in de verdediging. Sterker nog, zij projecteert haar eigen instinctieve gedrag op dat van de man. Gelukkig geldt ook voor de meeste vrouwen, de bel gaat—-> blaffen, klaar.
Een voorbeeld ter verduidelijking. De bel is voor de vrouw de instinctieve behoefte haar kansen op sex te vergroten. Het blaffen doet zij echter als volgt: Zij draagt rode lippenstift om het mannelijke exemplaar te laten zien dat ze vruchtbaar is. Zij weet het niet maar voor de man zijn rode lippen een teken dat de vrouw paringsrijp is. De man zelf weet dit natuurlijk ook weer niet, maar hij gaat wel blaffen.
Vervolgens gaat het vrouwtje op hoge hakken lopen. Zij geeft daarmee een signaal aan de man. "Kijk eens, hoe hulpeloos ik ben? Zie je niet dat ik verdedigd moet worden, sterke man?" De man op zijn beurt, in verwarring gebracht, weet instinctief dat hij haar moet ondersteunen zodat ze niet valt. De man blaft, maar verscheurt niet.

Zo draait het in het hele leven dus onderbewust maar om één ding. Mooi geregeld van de Moeder Natuur anders zou de mens gedoemd zijn om uit te sterven.
Bovenstaand verhaal is in een laboratorium onderzocht en wiskundig aangetoond. Ik zou ook willen dat het anders was, maar tegen een wiskundige stelling valt nu eenmaal niet te vechten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Vrouwen zijn geen haar beter.”

 1. Met die eerste zin uit het vorige logje had ik helemaal geen moeite en ik ben niet eens een man 😉 Het lijkt me gewoon helder dat ook vrouwen elke dag bezig zijn met hun kansen op de relatiemarkt, als je alleen al kijkt hoe “””erg””” het is (wordt gemaakt) voor een vrouw om 50+ te zijn (mannen van 50+ zijn nog prima verwekkers, zeg maar.) Moeder Natuur is gewoon een wreed wezen ;-]

  Like

 2. Aarrgh, ik heb die geweldige 1womanshow een uur (watzegik) geleden aangezet Xiwel, maar…. hij blijft op 1/3e steken…! (Er is vast weer een web-opstopping door de TourdeF.)

  Like

 3. Hahahahahhhhhhhhhhhhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhahahahahahaha!!!!!!!!
  Heb je 5 dagen nodig gehad om met deze reactie te komen?????

  Like

 4. ik las vandaag op vakantie het volgende stukje. je hebt mensen die denken in problemen en je hebt mensen die denken in oplossingen. De eerste groep noem je vrouwen. Ik las het voor aan edward en volgens hem klopt het.
  Duidelijk toch?.

  Like

 5. Ik drag nooit lippenstift en hoge hakken, maar verwacht binnen een half jaar mijn vijfde. Ik durf de wiskundigheid te betwijfelen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: