Kersendijkje

http://home.kpn.nl/maur69/PLAATJESMAP/kersendijkje.jpg
Komt de foto u bekend voor? Sommigen wel denk ik, deze foto is namelijk genomen op dezelfde plek als de kopfoto van Xiwel alleen in een vrolijker jaargetijde. Xiwel beweert dat de foto ergens tussen Schoorl en Aagtdorp is genomen, maar laat u niet foppen, dit is het beruchte Kersendijkje (Kersedieksie) in Vaassen naast kasteel de Cannenburgh. U wist het nog niet maar Xiwel werkt bij de provincie Noord-Holland en heeft de opdracht zijn provincie te promoten. Omdat Noord-Holland in de verste verte niet kan wedijveren met de Veluwse natuurpracht, fietst hij af en toe deze kant op, maakt hier wat foto's en zegt vervolgens dat ze in een van die dorpen met die onuitspreekbare namen zijn genomen.
Nou, dat gaat dus mooi niet door Xiwel. Dit is het Kersendijkje waar half Vaassen zijn eerste liefdesavontuur heeft beleefd. Ik zelf ook, ik weet het nog goed, ik was 35 jaar en ik had net een nieuwe brommer…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Kersendijkje”

 1. ’t Is in elk geval een prachtig diekje en misschien zijn er overal wel van zulk soort diekjes waar mensen hun eerste liefdesavontuur beleven, zo rond een jaar of 12 tegenwoordig. Je bent een laatbloeier begrijp ik nu 😉

  Like

 2. Wat voor soort bomen zijn dat aan de linkerkant? Moet een spectaculair groeiende soort zijn gezien het formaat dat ze bereikt hebben tussen het maken van Xiwels kopfoto en deze foto. Van 0 tot 100 in een paar weken.

  Like

 3. Wat voor soort bomen zijn dat aan de linkerkant? Moet een spectaculair groeiende soort zijn gezien het formaat dat ze bereikt hebben tussen het maken van Xiwels kopfoto en deze foto. Van 0 tot 100 in een paar weken.

  Like

 4. idyl·lisch (bn.)
  1 bekoorlijk door landelijke eenvoud en liefelijkheid => arcadisch, bucolisch, pastoraal
  Bucolisch. Wauw. Mooi nieuw woord geleerd. 😀

  Like

 5. Sterker, de foto van hier is onvindbaar volgens de 404 error. Maar het dijkje bij Xiwel is zeker lievelijk. Zeer ongeschikt om met brommers over te scheuren, nozem!

  Like

 6. Sterker, de foto van hier is onvindbaar volgens de 404 error. Maar het dijkje bij Xiwel is zeker lievelijk. Zeer ongeschikt om met brommers over te scheuren, nozem!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: