De toestand in de wereld, door G.B.J. Mack.

Toen ik 16 was ging ik wel eens uit. Stappen heette het ook wel. Ik deed dat omdat je natuurlijk niet op school kon aankomen met het verhaal dat je nooit ging stappen. Liever zat ik op zaterdagavond op mijn kamer, waar ik mij prima kon vermaken. Maar nee, onzekere ik ging naar een kakkerscafé, (ik zat op een kakkerschool) en deed alsof ik cool was. In werkelijkheid had ik een teringhekel aan keiharde muziek en opgeschoten jongeren. Toen ik wat ouder was en ik een auto had ging ik nog wel eens met een buurmeisje. Het hoogtepunt van het stappen was als ik haar weer terug kon rijden want alleen in de auto zitten met je buurmeisje is veruit te verkiezen boven jaloers te moeten aanzien hoe ze aandacht kreeg van allerlei jongens (die nu een totaal mislukt leven hebben en erg lelijk zijn geworden) en zich dat nog liet welgevallen ook. Het was het lot van een laatbloeier als ik.

Gisteravond kwamen mevrouw Mack en ik om twaalf uur uit de bioscoop en ik keek eens over het Caterplein in Apeldoorn. Het stond nog steeds vol met onzekere, zich cool proberend te gedragen en dicht bij elkaar blijvende jongeren enerzijds, en anderzijds de raddraaiers die meerdere keren per week de stad onveilig maken en anderen intimideren met hun luidruchtig gelal. Een raddraaier liep op een politieagent, die ons vijf seconden daarvoor nog een vriendelijk goedenavond toewenste, af en begon op hem te wijzen en riep: Einz, zwei, Polizei. De agent knuppelde hem tot mijn lichte verbijstering niet eens neer maar deed alsof hij het niet hoorde.
Nu heb ik bedacht dat alle politieke partijen die niet in hun partijprogramma opnemen dat ouders, leraren en politieagenten gewoon weer ouderwets hardhandig mogen optreden als het nodig is, met onmiddellijke ingang door de rechter verboden moeten worden. Helden die iemand die aangevallen wordt, te hulp schieten en daarbij de dader verwonden, moeten alle schade aan persoonlijke bezittingen opgelopen door bloedvlekken van die dader alsmede de kosten van alle andere schade opgelopen bij de reddingspoging van het slachtoffer, vergoed krijgen door de dader.
Een klein beetje dat Chinese regime erin hier, dat de familie van de ter dood veroordeelde de kogel moet vergoeden aan de regering, dat kan helemaal geen kwaad.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “De toestand in de wereld, door G.B.J. Mack.”

 1. Mack, ik ben het helemaal met je eens. Ik ben alleen bang dat de SP(meerderheid) van je lezers het niet met ons eens zal zijn. Deze lezers benaderen alles uit een soort van dode hoek, die het computerkamertje is.
  Ik ben in landen geweest waar de bevolking nog ontzag heeft voor de sterke arm. Landen waar je een houten knuppel in je nek krijgt als je een agent niet aanspreekt met U. Zo zou het hier ook moeten zijn maar dat is onmenselijk volgens links georienteerd Nederland.

  Like

 2. @Jan H: Je wil toch niet zeggen dat Jan Peter hetzelfde beweert als ik? Onder Jan Peter is de ‘corrigerende tik, braak, spuug, overgeef, afgeschaft dus dat lijkt niet erg op wat ik hier vind.

  Like

 3. Peng: Ik weet niet? Geert heeft het toch alleen maar over asielzoekers? Ik heb het over tuig dat een nieuwe opvoeding nodig heeft. In een Siberisch werkkamp ofzo. Ik stem op Prins Bernard.

  Like

 4. Peng: Ik weet niet? Geert heeft het toch alleen maar over asielzoekers? Ik heb het over tuig dat een nieuwe opvoeding nodig heeft. In een Siberisch werkkamp ofzo. Ik stem op Prins Bernard.

  Like

 5. Gaat het hier om hetzelfde tuig dat tot twee keer toe de fiets van mijn kinderen gejat hebben, en die zich zaterdagavond de jas van mijn zoon hebben toegeëigend? Ja? dan sta ik helemaal achter je!

  Like

 6. Gaat het hier om hetzelfde tuig dat tot twee keer toe de fiets van mijn kinderen gejat hebben, en die zich zaterdagavond de jas van mijn zoon hebben toegeëigend? Ja? dan sta ik helemaal achter je!

  Like

 7. Alleen die kogel vergoeden is te weinig. Het hele vuurpeleton moet betaald worden, plus administratie kosten, niet te vergeten de onkosten van de eerdere 6 taakstraffen en natuurlijk de proces kosten (met rente) van de afgelopen 58 jaar veroordelingen. Want zolang duurt het nog steeds eer ze hier een raddraaier wegstoppen.

  Like

 8. In tegenstelling tot wat kidtwist lijkt te verwachten heb ik er in het geheel geen bezwaar tegen om het respect voor de ouderlijke macht, en diverse andere machten, weer in te voeren. Inclusief de corrigerende tik. (Maar goed, ik stem ook geen SP)

  Like

 9. In tegenstelling tot wat kidtwist lijkt te verwachten heb ik er in het geheel geen bezwaar tegen om het respect voor de ouderlijke macht, en diverse andere machten, weer in te voeren. Inclusief de corrigerende tik. (Maar goed, ik stem ook geen SP)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: