Ontroerend mooi: Alfa 8C Spyder

Ik moet hier gewoon van huilen. Ik kan er niks aan doen. Sorry. Ik weet dat sommigen dit mooier vinden, en inderdaad, dat is ook een hele mooie auto, maar ik kan het niet helpen. Alfa Romeo heeft de mooiste auto ooit gebouwd in de vorm van de 8C Spyder. En het is natuurlijk een Alfa, dus rijden kan hij als de beste, maar al zat er helemaal geen motor in, dan nog zou ik hem op mijn oprit (gesteld dat ik die had) willen hebben staan. Gewoon om naar te kijken. En een diepe buiging te maken elke keer als ik er langs liep. Er verder over vertellen is ook zinloos. Bij deze auto gaat het om het uiterlijk. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat Michelangelo himself deze auto ontworpen had.

pure kunst

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

28 gedachten over “Ontroerend mooi: Alfa 8C Spyder”

 1. Naar mijn smaak is dit té.
  Maar er zijn veel Alfa Romeo’s die ik wel degelijk mooi vind. Ik vind die van jou mooier, bijvoorbeeld.
  Die huidige GTV modellen (en ook de oude uit de jaren zeventig, natuurlijk), de Giulia Nuova Super…

 2. Let eens op het standpunt van de camera. Doen de media ook vaak met populaire politici: van onderaf filmen. Bij impopulaire politici doen ze dat niet.
  Wanneer zie je zo’n auto nou ooit van onderaf? Ofwel ben je dan een automonteur, ofwel een hond/kat/kleuter/lilliputter, ofwel zojuist verongelukt.

 3. @ Mack
  Het is zo waar als jij het vindt. Je kunt zelf het verschil in effect op jou als toeschouwer voelen, tussen wanneer je een beetje van bovenaf op iets/iemand neerkijkt, het frontaal aanziet of er juist naar op moet kijken.

 4. @ Laurent
  De tieten niet nee. De fallus wel.
  Alle ook maar een beetje prestigieuze auto’s zijn gewoon rijdende fallussen. Een auto moet een krachtige boodschap geven over de (uiteindelijk seksuele) status van de bestuurder. Net als bij vrouwen het uiterlijk en de uitstraling. Daarom willen bijna alle mannen (al dan niet stiekem) heel, heel erg graag een dure snelle wagen hebben en bijna alle vrouwen al dan niet stiekem een schitterend voorkomen.

 5. Nou, hier kan ik echt niet van janken hoor. Ik heb geen verstand van auto’s zoals je al eens zuinigjes opmerkte, maar van mooi vinden hoef je geen verstand te hebben. Ik vraag me trouwens af of jij wel verstand van auto’s hebt. Kun je er een repareren? Als je een raar geluid hoort weet je dan direct wat het is?
  Maar goed, deze is nogal protserig, ik hou meer van klassieke modellen, Jaguar bijvoorbeeld (http://www.autoweek.nl/rijimpressie.php?id=160)of Rover (http://home.isn.nl/709/), Roll Royce (http://www.freewebs.com/carsyouwouldlovetoown/rollsroyce.htm), MG. Die hebben tenminste karakter, Die jij laat zien is een karikatuur. Jij hebt echt geen smaak Mack, bah, valt me tegen hoor!

 6. Beetje dom dat ie geen dak heeft. Het enige voordeel van een auto t.o.v. een fiets is dat je droog kan zitten. En als je van wind door je ‘haardos’ hou, dan gaat er echt niets boven een fiets. Daar heb je zelfs wind door je benen. 🙂

 7. Ik heb een schittert idee. Als we nou eens met z`n allen een weekend in een Van Der Valk hotelletje langs de snelweg gaan zitten, wij als webloggers. Dan zetten we onze auto`s op het parkeerterrein en gaan we fijn onder het genot van een dampend kopje koffie/koel glaasje bier een stevige discussie aan over de diverse auto`s.
  Ik weet zeker dat het dolletjes wordt.

 8. @ Laurent
  Sorry dat ik het zeggen moet, maar jouw Rover valt niet onder de prestigieuze auto’s en is daarmee nauwelijks een fallussymbool. Waarom? Hij oogt niet duur genoeg.

 9. Dat klinkt gezellie Eefje ! Kan daar dan meteen het onderdeel tomaten* gooien naar Kiddy en Kontje voor de Vrouwtjes ingepast worden ? Kunnen wij ons ff lekker afreageren op onze testosteronhelden. En zij vinden dat denk ik best wel geil.
  * Pepernoten, kerstkransjes, oliebollen; al naar gelang het seizoen. We blijven natuurlijk wel stijlvol en zo stoten we tevens de antroposofische medevrouw niet voor het hoofd.
  Als mediator zouden we Luchtput kunnen vragen.
  En uiteraard met veel ‘OpZoutenZoutjes’ naast de borrel. (Voor jou natuurlijk een roseetje, Greetje.)

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s