De laatste dag

Morgen is mijn laatste werkdag bij mijn huidige werkgever. Na 11 jaar stop ik ermee en ga het boekhouden elders proberen. (Als sommigen toch eens wisten waar…) Aan een afscheidsreceptie ontkwam ik niet dus dat is morgenmiddag mijn deel. Ze denken dat dat leuk is, maar ik vind het naar om afscheid te moeten nemen van goede collega's. Ooit heb ik op 15-jarige leeftijd afscheid moeten nemen van mijn vader omdat die naar het ziekenhuis ging om euthanasie te laten plegen. Sindsdien vind ik afscheid niet meer zo grappig.
Maar goed, dat is niet hetzelfde. Ik krijg nu toch het idee dat ik gewaardeerd werd want ik mocht geheel onverwacht een horloge (zonder inscriptie) uitzoeken. Volgens mijn baas moest het een aandenken zijn en een leven lang meegaan. Ooit kreeg ik voor mijn heilige communie van mijn opa en oma een horloge dat het nog steeds doet. Ik schat dat dat destijds vijftig gulden kostte en het is nu 30 jaar oud. Ik mocht vandaag een horloge uitzoeken waarmee ik omgerekend ruim 1100 jaar oud zou worden. Omdat ik dat een beetje overdreven vond heb ik er nu eentje uitgezocht waarmee ik ruim 800 jaar word. (en voor dat geld heeft het nog maar één wijzer ook!) Misschien reageer ik ooit nog eens op een logje van uw achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter
achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-achter-
achter-achter-kleinkind.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “De laatste dag”

 1. Euthanasie is geen pretje nee. Ik moest op mijn twaalfde afscheid nemen van ons konijn Edje omdat die een spuitje ging krijgen. De hele ochtend op school zitten huilen hoor!
  (oke oke, dat is niet hetzelfde…)

  Anyway,veel plezier vanmiddag! En hou Hans uit de buurt van het bier!

  Like

 2. Ik zeg altijd: afscheid nemen is mij te definitief. Helemaal aangezien ik, net als jij, ook al eens iemand voor de allerlaatste keer heb ‘moeten’ groeten. Sindsdien neem ik ‘slechts’ 1 keer afscheid. In alle andere gevallen volstaat “Tot zo!”

  Like

 3. Gefeliciteerd met je inscriptielozemaardesalnietteminzeergewaardeerdaandenken. oh en succes de komende drukke weken, daar op je nieuwe stek. (Waar ook alweer?)

  Like

 4. En heb je het allemaal overleefd? Vast wel -en met tranen had ook gemogen, want kijk maar naar politici, die worden er steevast beroemd mee zodra ze wat zout water weten te plengen :-)) Een mooi weekend gewenst na alle drukte!

  Like

 5. Dat laatste lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk, maar desondanks gefeliciteerd met dit levenverlengende klokkie dat met die ene wijzer gelijk een goede smoes oplevert voor het niet exact op tijd komen: je bent dan gewoon een kwartier aan het meten geweest om erachter te komen hoe laat het nu precies was.

  Like

 6. Maar hoe was het nou? Mooie verrassende,ontroerende toespraken? Heb je tranen geplengd,die nog achthonderd jaar zullen vloeien? Heb je het horloge weggegooid, in een vlaag van verbijsterend inzicht?

  Like

 7. Hebben ze van het verschil ook de taxi naar huis betaald? Is toch wel het minste wat ze kunnen doen na zo’n heftige (lees alcoholrijke) receptie. 😉

  Like

 8. @Mevrouw de P: In een toespraak schetsen ze je beter dan je ooit geweest bent. Ik heb het gelukkig droog kunnen houden maar dat moet ook als boekhoudcommando.

  @Peng: Ik heb een 190 pk Alfa Romeo. Dan denk je toch niet dat ik een taxi wil?

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: