DNA

Had ik u al eens verteld dat mijn bloedeigen moeder vroeger tegenover de opa en oma van Marco van Basten woonde en dat zij hem wel eens in z'n kinderwagen heeft rondgeduwd? Nee hè? Ik dacht het niet. En nu ik toch bezig ben: mijn bloedeigen vader woonde in de straat bij Anton Geesink en wel zodanig in de straat dat alle auto's (dus ook de Renault van mijn opa) aan de kant moesten toen Geesink voor het eerst wereldkampioen werd.
Ik blonk in mijn jeugd uit in voetbal en judo. Niet toevallig. Waarschijnlijk is mijn moeder's moeder bevriend geweest met opa Van Basten. Mijn vader's moeder moet dan bevriend geweest zijn met Geesink's vader. En dat er toen een soort onbevlekte gevangenis is geweest waardoor ik uiteindelijk het voetbal- en judogen ontving. Want tijdens mijn eerste voetbalwedstrijd maakte ik drie keer een buitenspelval en wel zodanig dat ik met ippon won.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “DNA”

 1. En één (of meer) van je grootmoeders was jeugdvriendjes met die van Zalm? (dat boekhouden moet toch ook ergens wegkomen nietwaar)

  Like

 2. Niet spotten met dit verzonnen verhaaltje want het is echt waar. En hij vergeet te vertellen dat zijn oom 30 jaar geleden goed bevriend was met Elvis…. Maar hij wil niet uit de hoogte doen denk ik.

  Like

 3. Had ik u al eens verteld dat Tante Leen een oudtante is van mijn moeder, maar dat ik haar gigantische voorgevel door een wrede speling der natuur niet heb meegekregen?

  Like

 4. Mack, I’m impressed.
  Ik kan als ik (eindelijk helemaal) oud en stijf ben opscheppen dat ik met Elvis van Basten-Geesink heb geweblogd!! En als dat ie ook wel eens wat terug zei, schep ik dan op.
  Wat een opsteker weer, dit.

  Like

 5. @Rob: Geesink woonde toen in Hoograven en de opa Van Basten’s in Zuilen. Ik ben wel geboren in Utrecht, maar was er op mijn tweede al weg.

  Like

 6. Huh, toevallig woonden de ouders van de vrouw van de manager van de Golden Earring bij ons om de hoek. Ik ben nog steeds totaal a-muzikaal, maar heb wel nog ergens een gesigneerde foto van ze. 🙂

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.