Vooroordelen

Ik was vanmorgen in het ziekenhuis voor een test, voor mijn hart. Eenmaal buiten blijf ik even staan om mijn paraplu uit te klappen. Naast mij staat een donkere man, die een opmerking maakt. Ik versta hem niet dus vraag of hij het wil herhalen. "Slecht weer"….. Ja, dat klopt ja.
De man: Weet u hoe ik het snelst naar het gemeentehuis kan lopen?
(Ik wil er even tussendoor aan toevoegen dat ik iedere zin eerst 3x moest horen voordat ik hem begreep. Hij sprak slecht Nederlands)
Ikke: Ik leg uit dat ik hier niet vandaan kom en daar het antwoord dus niet op weet.
De man: Waar komt u dan wel vandaan?
Ikke: Vaassen, maar daar woon ik nog niet zo lang
De man: Ik woon ook in Vaassen!!! Op de Jasmijnstraat. Mag ik met u meerijden??

Daar sta je dan, als goedwillende Nederlander, ooit gewerkt op een asielzoekerscentrum, zwaar tegen Pim Fortuijn…. Dus ik zeg ja.

Eenmaal in de auto begint hij te praten. Ik zeg af en toe ja terwijl ik niet eens echt begreep wat hij nou bedoelde. Ik leg uit dat ik de Jasmijnstraat wel ken omdat mijn man daar gewoond heeft.
Nou, ik kon nooit getrouwd zijn, zo'n mooie vrouw………. Kijk, als je zo tegen mij gaat lullen, heb ik het al gehad. Op een gegeven moment begint hij te vertellen (en echt, ik verzin dit niet), wat een mooie kindjes het worden als je een "zwarte" en "blanke" mixt….
Op dat moment heb ik hem een waarschuwing gegeven. Dat je zo niet praat tegen vrouwen in Nederland.
Zijn reactie? Ik had mooie kleren aan en hij zit zo met z'n hand aan mijn been!!
Die hand is nu blauw en hij loopt nu nog halverwege Apeldoorn-Vaassen ben ik bang, wat een lul.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

44 gedachten over “Vooroordelen”

 1. Haha, en we hebben vandaag nog ouderwets Nederlands nat weer ook .. hoop dat ie er wat van opgestoken heeft 😉
  Even offtopic .. ik voel me heel lullig .. lees nu pas dat mevrouw Mack een hartinfarct heeft gehad. Dat heb ik toen helemaal niet meegekregen.
  Ik wil jullie alsnog heel veel sterkte wensen!
  Ik neem aan dat het inmiddels beter gaat met Vrouwtje van Mack als ze zichzelf weer kan verdedigen en daar een logje over schrijven 😉

  Like

 2. Oja, en Von? Daar hoef je je echt niet lullig over te voelen hoor… Ik moet wat vaker op jouw site komen, ik moet namelijk o-v-e-r-g-e-w-i-c-h-t kwijt…..
  En ik leef nog en ga voorlopig nergens heen, en het viel mee. Het was meer een waarschuwing als wat anders…

  Like

 3. Mocht je ooit nog eens in zo’n zelfde situatie verzeilen, (tzal wel niet) gewoon alsmaar nee zeggen dus.
  Maaruh, met goed gevolg die test doorlopen ?

  Like

 4. Vreselijk! Hopelijk kom je hem niet vandaag of morgen tegen in de buurt van de Jasmijnstraat. Ik bedenk me nu dat hij misschien wel niet eens is Vaassen woont, hij vroeg per slot eerst waar jij woonde en besloot toen daar zelf ook maar te wonen…….misschien 😕

  Like

 5. @ ria; Waarom zou ze hem niet tegenkomen in de Jasmijnstraat? Denk dat meneer eerder een blokje om gaat voor mevrouw Mack dan andersom. 😉 Goed gedaan mevrouw Mack, ik hoop dat hij heel grote blaren heeft en kletsnat geregend is.

  Like

 6. Jasmijnstraat 106, daar woonde hij. Ik denk ook dat hij daar echt woont want hij kon de flats goed omschrijven. En eerlijk, al kom ik hem tegen als ik Hans bij me heb….. Lekker Belangrijk.
  Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis, de 2e test. De uitslag van deze testen krijg ik 2 maart.

  Like

 7. Ja, sommige mensen hebben reuzevooroordelen tegen blanke vrouwen, ik mis daar vaak de aandacht voor – bedacht ik me de laatste dagen ook, werkend aan die antidiscriminatie-site.
  Sterkte met die test en de witte jassen morgen.

  Like

 8. Laten uitstappen, raam stukje open, doen alsof je hem geld wilt geven, hij hand naar binnen , jij raam dicht , zijn hand klem, hij hardlopend naast de auto op weg naar het politiebureau.
  Je kunt natuurlijk op de weg daarheen ook een paar lantaarnpalen rakelinks passeren. geeft zon klang klang geluid als hij ze raakt,………… of ga ik nu tever ? 😛

  Like

 9. Laten uitstappen, raam stukje open, doen alsof je hem geld wilt geven, hij hand naar binnen , jij raam dicht , zijn hand klem, hij hardlopend naast de auto op weg naar het politiebureau.
  Je kunt natuurlijk op de weg daarheen ook een paar lantaarnpalen rakelinks passeren. geeft zon klang klang geluid als hij ze raakt,………… of ga ik nu tever ? 😛

  Like

 10. Een vreemde al dan niet mee nemen heeft niet zo veel met vooroordelen te maken, eerder met voorzichtigheid. Tegenwoordig kun je niet zomaar meer iemand meenemen, blank of zwart

  Like

 11. Een vreemde al dan niet mee nemen heeft niet zo veel met vooroordelen te maken, eerder met voorzichtigheid. Tegenwoordig kun je niet zomaar meer iemand meenemen, blank of zwart

  Like

 12. Ik stopte een keer voor drie Joegoslavische autohandelaren met pech. Ik wist uiteraard nog niet dat het joegoslavische autohandelaren waren, maar ik moest wel stoppen omdat ik een week daarvoor precies op die plaats had staan liften omdat ik zonder benzine stond, en na 1 minuut al werd meegenomen.
  Dus dan kun je ze wel laten staan, maar dan weet je zeker dat er de volgende keer niemand voor je stopt.
  Bovendien zagen ze mijn gespierde uiterlijk en hielden ze zich koest.
  Laatst nam ik twee vrouwen mee die zomaar ineens uit de Bush-bush kwamen zetten. Instinctief trapte ik op mijn rem maar realiseerde me toen pas dat mevrouw Mack naast me zat, en dat ik dus net zo goed had kunnen doorrijden. (haha)
  Toen was het al te laat en moest ik ze toch meenemen.
  Kwamen uit Amsterdammerplaat of zoiets en waren in het bos gaan wandelen, en uiteraard verdwaald. Als ik niet gestopt was hadden ze nu waarschijnlijk nog rondgezworven.

  Like

 13. Goed logje, zet me aan het denken. Ik geloof dus dat ik ook geen nee gezegd zou hebben, uit een of ander misplaatst gevoel van, ja van wat eigenlijk?
  Maar door jou weet ik nu wel wat ik moet zeggen in zo’n situatie.
  “Wat zeg je? Nog een keer?, Ehm sorry, ik versta je echt niet maar moet nu gaan, DAG!”

  Like

 14. Mevrouw Mack, wat een verhaal.
  Dit soort spanning is goed voor de rikketik! Dit soort dingen zijn mij ook vaak overkomen, moest ook erg lachen om Rob’s klang klang advies.
  Soms moet je de alarmbellen in je hoofd niet negeren. Zorg voor de volgende keer dat die man met het gespierde uiterlijk in de buurt is.
  tip overgewicht: ga naar mijn aflsanksekte ( Weight Watchers) ik zit nu al op de – 14 kilo! Appeltje eitje…

  Like

 15. Ik moet nu toch even op je knorren. hoe haal je het in je hoofd om een wildvreemde bij je in de auto te laten? Ik heb dat mijn hele leven nog niet gedaan. Trouwens, laat jij ook iedereen bij jou thuis binnen, ook als je de mensen helemaal niet kent……..?

  Like

 16. Dat ie met je mee dorst te rijden. Had ie niet in de gaten dat je sinds kort gestopt ben met roken? Normale mensen merken dat direct en gaan de confrontatie niet aan. 🙂 (waarschijnlijk een ash-emmer)

  Like

 17. Dat ie met je mee dorst te rijden. Had ie niet in de gaten dat je sinds kort gestopt ben met roken? Normale mensen merken dat direct en gaan de confrontatie niet aan. 🙂 (waarschijnlijk een ash-emmer)

  Like

 18. Vaassen, daar ben ik heel wat keren geweest toen ik nog in Apeldoorn woonde 🙂 Ik had een vriendin wonen in de Jasmijnstraat. Maar goed, dat even terzijde 😉
  Ik ben heel slecht van vertrouwen als het om dit soort dingen gaat. Jarenlang in Den Helder gewoond en een paar keer hele nare dingen meegemaakt. Dan maar vooroordelen, ik ben ook tegen Pim Fortuyn, maar ik ben wél op mijn hoede.

  Like

 19. Ik moet het wel goed formuleren: Ik ben tegen het gedachtengoed van Pim, Pim zelf vond ik erg grappig en hij kon mij goed vermaken… Voor een homo.
  (Ik hou ook van jou hoor Albert)

  Like

 20. @ vrouwtje van… ik begreep wel wat je bedoelde, vwb Pim, en ik had hetzelfde. Er waren zelfs ideeën bij die best helder waren, maar veel ook nogal griezelig. En of hij nu homo is (was) maakt me weinig uit 😉

  Like

 21. Pim was intelligent ,maar net als bush onbeetrouwbare ogen 🙂 Pim was arrogant en keek erg schichtig .
  Bush kijkt te triomfantelijk.. en Balkenende…Is dat kind wel van hem???of woont hij stiekum in een kloosterorde? 8)

  Like

 22. Pim was intelligent ,maar net als bush onbeetrouwbare ogen 🙂 Pim was arrogant en keek erg schichtig .
  Bush kijkt te triomfantelijk.. en Balkenende…Is dat kind wel van hem???of woont hij stiekum in een kloosterorde? 8)

  Like

 23. Zeer onbeleeft van mij dat ikje geen beterschap en /of sterkte hebt gewenst met je lichamelijke klachten…. 😕
  bij deze dusss…

  Like

 24. Zeer onbeleeft van mij dat ikje geen beterschap en /of sterkte hebt gewenst met je lichamelijke klachten…. 😕
  bij deze dusss…

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.