Moeilijk moeilijk moeilijk

Zoals u weet ben ik, samen met mack, 1 januari gestopt met roken. In de tussentijd is er een lichtelijk hartinfarctje tussendoor gekomen. Reden te meer om het vol te houden.

Maar ik heb het zwaar!!!!

En ik doe rare dingen:
Ik was op mijn werk, ben naar een collega gelopen waar ik altijd mee rookte en dacht: Daar kan ik wel een sigaretje van jatten. Dan rook ik hem thuis op, krijg ik ook van niemand commentaar.
Ik pak haar pakje, zit er nog maar 1 in!!! Dat geloof je toch niet!! Die kan je dan echt niet gaan jatten.
Ik wil zooooooo graag 1 sigaret!! Nee, niet een heel pakje, gewoon 1. Dat is toch niet zo erg? Dat is er dan 1 in een maand!! Dat is niet erg, dat is ronduit knap!!!!
Ik mag geen sigaretten kopen van mezelf dus ik ben net naar de Appie geweest en heb het hele chipsvak leeggetrokken. Dan maar vreten….
Maar vreten is ook niet goed. Ik heb overgewicht en dat moet er ook een keer af!!

Conclusie: Het leven is kut.

En voor de duidelijkheid: Ik heb tot nu toe dus nog niet gerookt he!!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Moeilijk moeilijk moeilijk”

 1. tuurlijk niet! dat zou pas dom zijn.. en die ene sigaret die jij zo graag wilt he..
  1. hij gaat niet smaken
  2. hij zorgt weer voor nieuwe afkickverschijnselen
  3. hij maakt je zwakker.
  jij laat zo’n stokje toch niet 1 maand buffelen weg gooien?
  Gewoon lekker doorgaan… je gaat goed!

  Like

 2. Ik spreek uit ervaring: niet doen die ene. Je wordt er alleen maar ziek van. Je voelt je schuldig.
  Ik nam bij trek een glas water. Werkte perfekt. Ook je tanden poetsen schijnt te helpen in geval van trek.
  Hou moed. Er komt een dag dat ook die trek verdwijnt.

  Like

 3. Maar wat moet je na DIE ENE? zeg ik altijd tegen mezelf. Ik denk nog steeds op feestjes “oh lekker sigaret” maar ik doe het nooit, want daarna moet ik toch weer stoppen van mezelf. En na feestjes ben ik altijd blij als ik al mijn stinkkleren in de was kan kieperen.
  Jezelf de HELE dag schouderklopjes geven, want beter eten dan roken!
  Als ik een gouden afvaltip had, gaf ik m je METEEN! Mijn gewicht van jaaaarengeleden kwam pas recent weer terug, toen ik alle (ALLE) te kleine kleren naar de kelder deed en het opgaf. En 4 glazen water (supersmerig!) bij het ontbijt ging drinken voor iets anders dan de lijn. Maar of het voor jou werkt, tips werken nooit, is mijn ervaring 😕
  Je had in elk geval MAZZEL dat er maar 1 in t pakje zat ;)!

  Like

 4. Misschien is dit de oplossing: chocolade sigaretjes die we met sinterklaas ook altijd kregen!
  Dat smaakt vast beter dan zo’n stinkstokje!
  Enne…VOLHOUDEN met niet-roken!

  Like

 5. De politie in de Amerikaanse staat Californië heeft met de levering van sigaretten een eind gemaakt aan een gijzeling in een bankgebouw. De bankovervaller, die toen nog een persoon in gijzeling had, liet zich overmeesteren toen hij de peuken in handen kreeg van agenten.
  De gewapende man hield in in plaatsje Exeter in Californië acht mensen gegijzeld. De meesten werden weer vrijgelaten en drie van hen wisten zelf uit het gebouw te komen. De man had eerst alleen een vluchtauto geëist.

  Like

 6. Hahaha zie dat Albert mijn oplossing ook al heeft aangekaart.
  Volgens mij zag ik er bij onze Cduuzend nog een pakje liggen, flink afgeprijsd. Zal nog eens kijken.

  Like

 7. Die ene sigaret is inderdaad niet echt een probleem. Het probleem zit hem meer in het feit dat je door nu die ene sigaret te nemen een volgende keer denkt dat je bewezen hebt dat je het bij eentje kan laten en dat je dat dus best nog een keer kunt doen. En dan worden de pauzes tussen “die ene sigaret” en de volgende “die ene sigaret”al snel steeds korter en kom je op een gegeven moment tot de ontdekking dat je 10 keer per dag zo’n “die ene sigaret”wegpaft.
  Beter maar niet doen dus. Sterkte ermee (ik weet dat het niet meevalt)

  Like

 8. Het klinkt ook volkomen kut ja! Iets zinnigers kan ik er niet van maken, dat stoppen met roken is me verre van gelukt. Daarentegen val ik wel weer af. Maar anders eten is een stuk makkelijker dan geheel stoppen met roken als je het mij vraagt, al is het maar omdat je met eten nooit geheel stopt (dat is tenminste niet de bedoeling).
  Anyhoe, verder dan ‘petje af’ kom ik ook niet ..

  Like

 9. VOLHOUDEN!!!!!!!!!!!!!!
  we weten dat het moeilijk is maar geloof me over een tijdje wordt het makkelijker, ….bere knap, dat jullie nog steeds niet roken! We zijn trots op jullie!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.