Confucius onderuitgehaald.

Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp. Confucius.

"Werkelijk prachtig", dacht ik toen ik dit vanochtend op de radio voor het eerst hoorde. Confucius was voordat hij filosoof werd, boekhouder. Nu hoop ik dat hij meer talent had voor boekhouden dan voor filosofie, want bovenstaande uitspraak klopt duidelijk niet, denkt u ook niet?

Voor degenen die het niet begrijpen, iets anders om over na te denken: Als Ajax en PSV al hun spelers onderling zouden ruilen, voor wie moeten de supporters dan zijn? (Dit naar aanleiding van de recente Ajax-aankoop Jaap Stam, en de iets minder recente PSV-aankoop, Michael Reiziger.)

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Confucius onderuitgehaald.”

 1. Confusius was dus kennelijk sterk visueel ingesteld. Voor zulke mensen klopt de stelling. Voor anderen zal hij totaal nergens op slaan. Is dus een stelling met een beperkte geldigheid, die waarschijnlijk daarom ook in de ik-vorm gesteld is.

  Like

 2. Mja, het ene zintuig wel en het andere niet gekoppeld aan geheugen, merkwaardig.
  Maar nu snap ik wel eindelijk mijn vraagtekens bij de aankoop van Stam, die klonken als ‘maar Jaap Stam was toch van Feye.. nee.. van .. hoeheettedieclub ookweer..ohwell.. De Concurrent?’ 😉

  Like

 3. Voor mij is de volgende van Confucius meer van toepassing.
  Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik vergeet, ik doe en ik vergeet. Confucius.
  En om op je 2e vraag te antwoorden: GVVV

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.