Rechtvaardigheid, daadkracht en vooruitgang.

Donderdag hoorde ik op radio 1 een interview met Peter de Vries.
Er werd aan hem gevraagd of hij nog verwachtte of hij de 41% (zie poll) ging halen en wat hij daar eventueel nog aan zou kunnen doen.
En daar zei Peter ineens iets wat ik waarempel erg kon waarderen. Hij ging er niets aan doen want de punten waar hij voor stond ging hij niet veranderen om zodoende meer stemmen te krijgen.
En dat is in mijn ogen nu precies de reden waarom het geen bal uit maakt of je gaat stemmen of niet. Het is allemaal precies hetzelfde! Politieke partijen zijn namelijk allemaal spelers (braak) op de markt (braak) die allemaal een stuk van de koek willen (driewerf braak). En dan pas je je programma dus maar aan aan de consukiezer.
Ik was het helemaal eens met Peter. Alleen is die volkomen ongeschikt voor de politiek.
Want wat heeft daadkracht tenslotte met politiek te maken?

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

16 gedachten over “Rechtvaardigheid, daadkracht en vooruitgang.”

 1. Met politiek niets. Er zijn alleen meer mensen die het bedrijven, dan die daad(…)werkelijk iets doen in dit land. Minder politiek, meer daadkracht, I say. *en vrolijk verder ging met het schoonmaken van haar huis* 😉

 2. Wel nou nog mooier. Nu hebben we een kabinet dat alles op de schop neemt en dan is het weer niet goed. Aan daadkracht, wat mij betreft wel de verkeerde , ontbreekt het die club toch niet. Trouwens, er zal onder die honderden kandidaten voor een plaats in de Tweede Kamer allicht eentje zijn die wel dat profiel heeft, die daadkracht, die wel aan je wensen beantwoordt. Dus….altijd gaan stemmen, want anders verspeel je elk recht van spreken.

 3. Pertinent oneens. Als je niet gaat stemmen mag je net zo goed een mening hebben.
  Want Keultje Hoela die Wouter Bos stemt om zijn leuke gezicht zou wel recht van spreken hebben?

 4. Pertinent oneens. Als je niet gaat stemmen mag je net zo goed een mening hebben.
  Want Keultje Hoela die Wouter Bos stemt om zijn leuke gezicht zou wel recht van spreken hebben?

 5. Over dat daadkrachtige heb je eigenlijk wel gelijk..
  Ik heb dit ook geschreven na een stukje gelezen te hebben over Medey van der Laan. Vandaar.

 6. Over dat daadkrachtige heb je eigenlijk wel gelijk..
  Ik heb dit ook geschreven na een stukje gelezen te hebben over Medey van der Laan. Vandaar.

 7. Ja…. laat De Vries alsjeblieft zijn goeie programma + onderzoek blijven doen, daar bereikt hij meer mee. En wat die daadkracht betreft, helemaal eens (met wat hiervoor allemaal staat ;))
  Dit kabinet lijkt veel te doen “om het doen” – alsof het land vraagt om “minder stoffige musea.” Enz enz enz.
  @Rob, Waarom verspelen mensen die niet stemmen hun recht van spreken? Stel dat iemand zich door geen enkele partij vertegenwoordigd ziet? En zelf niet het talent heeft een partij op te richten?
  Ik stem wel hoor, maar in geen enkele partij zie ik “mijn standpunten.”

 8. Nou, dan zijn we toch klaar? Want daar was het mij om te doen: vooral gaan en blijven stemmen.
  @ Jolie:
  Dacht je werkelijk dat er ooit een partij is geweest die mijn meningen en standpunten volledig dekte? Ook niet die partij waar ik bijna altijd op stemde. Zeker niet. Maar ik weet nu eenmaal geen betere.

 9. Nou, dan zijn we toch klaar? Want daar was het mij om te doen: vooral gaan en blijven stemmen.
  @ Jolie:
  Dacht je werkelijk dat er ooit een partij is geweest die mijn meningen en standpunten volledig dekte? Ook niet die partij waar ik bijna altijd op stemde. Zeker niet. Maar ik weet nu eenmaal geen betere.

 10. Ach ja, we stemmen allemaal niet meer en dan valt er vanzelf een bak leiders uit de lucht die het veeeeel beter gaan doen dan democratisch gekozen kabinetten. Dat is logisch ..

 11. Ach ja, we stemmen allemaal niet meer en dan valt er vanzelf een bak leiders uit de lucht die het veeeeel beter gaan doen dan democratisch gekozen kabinetten. Dat is logisch ..

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s