Golfoorlog

Op mijn werk voer ik een persoonlijke Golf-oorlog. Ik bind dus de strijd aan met iemand met een Golf TDI en soms gaat dat hard tegen hard. Allemaal flauwekul natuurlijk, al doe ik wel erg mijn best om diegene te overtuigen dat Golf-rijders in een nazi-auto rijden, en dat je dan dus eigenlijk ontkent wat er allemaal in de oorlog is gebeurd.
De tegenpartij probeert mijn Fiat dan nog wel als Mussolini-auto te betitelen, wat ik dan weer hevig ontken door te zeggen dat Turijn zich in de oorlog had aangesloten bij Engeland.(Pure geschiedvervalsing, maar in liefde en oorlog is alles geoorloofd, nietwaar?)

Als bewijsmateriaal zocht ik op Google naar een plaatje van een Golf met als logo een hakenkruis. Nu vind het al niet echt prettig om een woord als 'hakenkruis' in te typen op google, maar uiteindelijk vond ik er toch één, en dat leverde mij weer punten in de strijd op.

In mijn speurtocht op google stuitte ik op dit weblog. http://adolf.web-log.nl/
Ja, dat is even schrikken zeg, maar na een beetje te hebben gelezen denk ik toch dat het hier gaat om iemand die een studie over Adolf Hitler heeft gemaakt, en niet om een facist/racist/bassist.
Dus, als u wilt, kunt u hem rustig aan uw favorieten toevoegen. Uiteraard niet als u een Golf heeft, want dan maakt u zich weer wél verdacht.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

21 gedachten over “Golfoorlog”

 1. Een groen Golf lijkt me wel praktisch. 8)
  Die oorlog is wat mij betreft al weer een tijdje voorbij, net zoals de oorlog tegen de spanjaarden. Als ik het over “voor de oorlog” heb, bedoel ik de Golfoorlog of de oorlog in Afghanistan waar “we” nu nog aan meedoen.

 2. Hummer is al vaker aangevraagd, maar die rijden er zo weinig. Maar wat mij betreft is de poll gelopen, met Duitsland op de plaatsen 1 t/m 4.

 3. Over Golf gesproken. Schiet me ineens iets te binnen waar je mega-punten mee kunt scoren. Is er niet zo’n ouwe film, uit de jaren 70 of 80, genaamd Die Welle (De Golf, dus)? Over een leraar die aan zijn leerlingen wil duidelijk maken hoe makkelijk het is om massahysterie te creëren zoals Hitler dat deed? En dat dat experiment op een gegeven moment griezelig echt begint te worden? DIK punten scoren, mack! 😉

 4. Hier nog een klein uittrekseltje, dan hou ik weer op hier de boel te vervuilen. Overigens kan ik boek danwel film van harte aanbevelen.
  “Ben Ross, history teacher at Gordon High School, teaches the Second World War and the holocaust. When his pupils ask him why the majority of the Germans didn’t do anything he has no answer. So he starts an experiment with his class: He drills his pupils for discipline and requires them to stand up and shout the answer each time they respond to a question. His pupils like this kind of lesson and Ross sets up further rules, which have to be strictly obeyed. Then he founds “The Wave”, an organization with an own salute, badge and “monitors”, who have to ensure the obedience of the rules. “The Wave” is no longer restricted to his history class, more and more pupils join it instead. Slowly he looses control on this experiment and “The Wave” begins to develop it’s own life. Pupils not wanting to join are harassed, fear spreads and critics are attacked. Laurie Saunders, a pupil in Mr. Ross’ history class and editor-in-chief of the school’s newspaper, liked “The Wave” at the beginning, but now it has become scary. She tries to warn her friends, but they don’t care.
  This book is especially interresting because it tells a true story: It happened in a high school in Palo Alto, Californa.
  My opinion
  The author is able to show the group pressure, which forces the pupils to give up their individuality without questioning, in an impressive way. He shows that there not much is necessary to establish such structures and steal “normal” people their liberty. The excuse “It’s over, it can’t happen today” is proven wrong after the lecture of this book.”

 5. Ik rijd een nieuwe Polo (klinkt Italiaans). Is dat verdacht? Vijfde colonne? Of is dit het symbool van het nieuwe Duitsland? Ik vraag het maar, want jij kent de spelregels en de codes….

 6. ik heb sentimentele herrinneringen aan een Golf, daar kan ik niets aan doen, helemaal de schuld van mijn vader waarvan ik hem erfde, tientallen verhuizingen mee gedaan, je wilt echt niet weten wat er allemaal in een Golf kan, van MIJN Golf hou ik, de rest kan me niet schelen 😛

 7. Mijn eerste auto was een golf ….mijn tweede een Passat. Oer en oer degelijke auto’s (tot de man ze in de soep reed)
  Ik ben voorstander van de Grune welle, maar een golfslagbad is ook nooit weg

 8. Tja… en ik wilde nog wel eens een keertje bij je langs komen als mijn nieuwe Golfje met 200 paardjes er is te komen laten zien.
  Dan moet je dus al helemaal niet op mijn site gaan kijken 😉

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s