Telefonische verkooptactiek

V-Goedemiddag meneer Mack, u heeft in het verleden meegedaan aan een onderzoek van ons buro, en nou mag ik u een Organizer toesturen.

M-Zo, dat klinkt goed, eens kijken wie we daar blij mee kunnen maken.

V-Ik heb nog even wat gegevens ter afsluiting van het onderzoek nodig, wat is de printer die jullie het meest gebruiken?

M-Die op afdeling verkoop.

V-Nee, ik bedoel, welk type.

M-Ah, eehm, de 4000N.

V-Prijzen van toners lopen tegenwoordig behoorlijk op, zou het niet mooi zijn als u daar op kon besparen, meneer Mack?

(Hier denk ik: "Nee gek, als wij het van de besparing op jouw toners moesten hebben zat ik hier niet zo rustig.")

M-Inderdaad, dat zou mooi zijn.

V-Wij hebben een superlonglife toner in de aanbieding, die drie keer zo lang meegaat als een gewone toner, dat is toch goed nieuws dacht ik, niet?

M-Dat is mooi ja.

V-Nou dat is mooi, ik kan u voor de speciale introductieprijs van 272 euro per stuk, twee stuks opsturen, over een dag of 11 neem ik dan contact met u op of het bevalt. U betaalt nu ongeveer 125 euro per stuk dus dat drie keer genomen is een besparing van maar liefst 100 euro, is dat niet mooi in deze tijd?

M- Dat is heel mooi ja, maar wij betalen nu 70 euro per stuk, dus als ze drie keer zo lang mee gaan, zijn wij bij u duurder uit dan nu, ervan uitgaande dat uw toners ook inderdaad drie keer zo lang mee gaan, en bovendien klinkt introductieprijs alsof ze daarna duurder worden.
En zelfs tegen uw introductieprijs scheelt het al 60 euro dat wij aan kosten besparen in deze tijd, is dat niet mooi?

Als ik dit teruglees, word ik er weer humeurig van.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

10 gedachten over “Telefonische verkooptactiek”

 1. V- Goedenmiddag, V van buro X, u bent Dhr Lennard?
  L- Ja. U gaat me vertellen dat ik aan een onderzoek heb meegedaan, dat ik nu een presentje krijg, dan gaat u mijn gegevens doornemen en vervolgens probeert u op slinkse wijze mij iets te verkopen?
  V- ….eh. Bijna goed.
  L- Laat maar. Goedenmiddag.
  Bijna dagelijks. Het wordt tijd voor een nieuwe tactiek want de amusementswaarde van deze gesprekken is versleten.

  Like

 2. Haha Leuk! Ik heb les gegeven in televerkoop en dit waren schoolvoorbeelden van hoe het niet moet maar wel gedaan wordt. Zo krijg ik ze ook vaak aan de telefoon nu ik een eigen bedrijfje hebt. 😀

  Like

 3. Hahaha, oh ja, ik weet bijna zeker dat ik het bedrijf ken, Mack, ik kom alleen even niet op de naam, ze sturen je ook graag cadeautjes naar je prive-adres zeker?
  Heerlijk, in mijn vorige functie moesten ze altijd eerst langs mij om iemand te spreken en het werd een compleet spel, alleen hun naam noemen en niet de firma bijvoorbeeld, maar ik had ze altijd door…geweldig, ik heb heel wat medewerkers over de kling gejaagd daar.
  Tip voor jou, Lennard, draai de rollen eens om en zie hun kwaad en geirriteerd te krijgen, lukt je doorgaans binnen de twee minuten, en dan hangen ze op om het een halfuurtje later met ofwel een andere techniek ofwel een andere medewerker, opnieuw te proberen, veel plezier! 😀

  Like

 4. Nou ik vandaag een nieuwe. Werkte tot mijn verbazing goed. De telefoniste had telefoon voor mij. Onbekende persoon van een onbekend bedrijf met een engelse naam. (anders zijn ze bij voorbaat bang dat ze niet serieus genomen worden denk ik.)
  Dus ik zeg, geef maar.
  Goedemiddag, met Mack.
  Goedemiddag u spreekt met Kar……..tuut tuut tuut.
  Ik drukte op een knopje en deed net of de verbinding verbroken werd. En ze belde niet meer terug. Cool.

  Like

 5. Klinkt bekend!!! Ik verzocht de betreffende man de organizer eerst maar te sturen en me daarna weer eens te bellen…..hij is kennelijk het adres en telefoonnummer kwijt

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.