hoogbegaafd

Vandaag las ik in de krant een bericht over een meisje van 12 dat naar de universiteit gaat. Europese IQ testen gaan niet verder dan 156 en zij scóórt dat ook. Maar eigenlijk zit ze dus nog hoger. Net als Einstein, Galilei, Newton en ik.
Maar dit meisje komt gewoon uit Amstelveen. En ze is pas 12. Ze gaat wiskunde én informatica studeren. Persoonlijk vind ik het jammer van dat informatica. Ik had liever gehad dat ze astronomie ging studeren. Of geneeskunde, natuurkunde, scheikunde, zoiets. Iets waar je een nobelprijs mee binnen kunt halen. Waarmee je iets belangrijks kunt betekenen voor de mensheid.
Dat je ontdekt wat zich voor de oerknal heeft afgespeeld. Of je ontdekt een geneesmiddel tegen kanker. Of een nieuwe brandstof.
Nee…het moest informatica worden. Alsof er niet al genoeg weblogs zijn.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

20 gedachten over “hoogbegaafd”

 1. 155 Mack.
  Want als je er vanuit gaat dat er een oerknal is geweest dan weet je ook dat er daarvoor helemaal niets was. Anders klopt die oerknal niet.
  Nog zo’n opmerking en je gaat naar 154 en dan zijn we echt gelijkwaardig.

 2. Natuurlijk was er wel wat Lennard. Hoe komt een oerknal anders tot stand? Maar de natuurkundige wetten zullen daarvoor totaal anders geweest zijn, dat is misschien wat jij bedoelt. Ik stijg naar 157 en jij komt op 153.

 3. Kijk Mack, de truuk van de theorie van de oerknal is ‘m nou net dat er dus echt helemaal niets was. “Hoe komt een oerknal anders tot stand?” is een opmerking van -10
  Lennard – Mack:
  155 – 147
  Ga eens wat lezen.

 4. Irritante boekhouder. Er was immers materie voor de oerknal. En al die materie zat samengeperst. Op een gegeven moment werd de druk te hoog zodat het explodeerde. En ga er nou niet tegen in want zo heb ik het heelal geschapen.
  Mack-Lennard 160-150

 5. Er was energie, jij centenneuker dat je er bent. Alle energie die momenteel in het heelal aanwezig is, casioklopper, zat op één punt. Door nog onbekende redenen kwam er een instabiliteit die zorgde voor de beroemde oerknal. Daaruit is materie ontstaan. Meneertje “Help me met de papierversnipperraar want er komt belasting controle”
  155-155

 6. Gewoon volhouden hè? Met je leren stukken op je ellenbogen. Door onbekende oorzaak…ppff wat schrijf ik nou net? Pennenlikker!

 7. Pennenlikker?
  Ik geloof nu echt dat jouw beginbalans niet aansluit. Zou je jezelf niet eens laten nakijken en er een goeie consistentiecontrole overheen gooien?
  Ik stop nu en geef jou het laatste woord. Ga je gang. Mack heeft het laatste woord.

 8. Zo’n studie informatica duurt toch niet zo heul lang. Dat is gewoon “hobby”
  Kan ze daarna alsnog iets interessants gaan doen

 9. @E-vonneke, ja ik ook daarom was hij dus gisteravond zo gefrustreerd, de frustie
  Trouwens, weet nu wat er gebeurden, een ivf behandeling door een vaag wetenschappertje…
  @Mack, LAFAARD!

 10. Hardnekkige anekdote over Einstein
  Einstein had twee honden. Een grote en een kleine. Hij vond het een heel gedoe om steeds de tuindeur voor ze open te doen als ze naar buiten wilden. Dus zaagde hij in de tuindeur een groot gat voor de grote hond en een klein gat voor de kleine.

 11. je snapt m niet van einstein. Beide honden hadden hun eigen stuk tuin en hun eigen deur. mmmm echt hoor.
  enne, heb jij ook zo de p. in?

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s