Sorry, mijn naam is Corry.

Excuses vanwege de slavernij worden niet geaccepteerd als daar geen herstelbetalingen aan de nazaten bij zitten. Herstelbetalingen worden wel geaccepteerd als daar geen excuses bij zitten. Die betalingen worden dan gedaan van belastinggeld dat afgedragen is van inkomen uit tegenwoordige arbeid. Dus niet met inkomen uit vroegere arbeid. Ik moet bloeden voor misstanden uit het verleden die geen garantie bieden voor een betere relatie met de nazaten van de tot slaaf gemaakten. Integendeel. De nazaten willen een stem in hoe die excuses gemaakt moeten worden. Desnoods door de rechter afgedwongen. Dan spreekt Nederland de welgemeende excuses uit die door anderen gedicteerd zijn. Waarmee alle oprechtheid eruit gehaald wordt. Nou ja, die excuses waren sowieso niet oprecht, maar om van het gezever af te zijn, vermoed ik.

En dan de Marokkanen. Wat een geweldig elftal en wat kunnen hun fans feesten hè? Standaard na elke overwinning spreekt de politie van een feestelijke sfeer, op wat optredens van de mobiele eenheid na, die de stemming weer moeten verzieken. Dat is dan weer jammer. Wat kan er nu tegen een paar mooie vuurwerkbommen zijn? En anders kunnen we toch excuses van de Marokkaanse gemeenschap krijgen? Misschien met wat herstelbetalingen erbij.

Ja, we hebben Nederland dan opgebouwd met slaven en gastarbeiders (dit woord wordt niet herkend door de spellingcontrole dus het zal wellicht niet mogen) maar met gestolen goed kun je nooit iets goeds opbouwen, dus wordt het in rap tempo afgebroken. Alleen uit de gestolen rib van Adam kwam iets goeds. Tenminste zo denken wij Nederlanders daarover.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Sorry, mijn naam is Corry.”

 1. Nederland is niet opgebouwd door slaven, of je moet de overzeese gebieden bedoelen. In die gouden tijden was het slechts een handjevol mensen die van die rijkdom profiteerden. En de slaven hadden tenminste werk. Dat is meer dan je van hun huidige o zo gekwetste nazaten kunt zeggen. Verder mogen de excuses niet gemaakt worden door een zwarte, want dan telt het niet. Verder moet iemand deze mensen eens goed uitleggen wat een democratie betekent. Misschien kan er nog een tekeningetje bij. Ik betaal in elk geval niks en ik maak ook geen excuses. Zo, die staat.

  Like

  1. Ongelooflijk beledigend om te zeggen dat slaven tenminste werk hadden. Lees het boek “Wij Slaven van Suriname” eens, over de gruwelijke manier waarop slaven behandeld werden, dan zou je zoiets niet meer moeten durven zeggen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Goed gezegd Marieclaire. Dit is weer een manier om geld uit Nederland te krijgen. Stelletje klaplopers. De helft van de Surinaamse bevolking woont evengoed in het land van de uitbuiters. Nederland dus. Dubbele moraal dus, of geen. Och als je maar ergens geld vandaan kunt halen.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: