Alsof het gedrukt staat

Onze dochter geeft problemen en liegt. Ik wilde er niet aan en geloofde haar. Ik neigde naar haar kant in de strijd tussen Linda en haar. Ik vond dat Linda haar iets te veel op de huid zat. Er moest een andere verklaring zijn voor de aanwijzingen die er waren dat ze loog. Dat dacht ik.

Totdat Linda ineens het onomstotelijke bewijs leverde en dochter geen kant meer op kon. Terwijl ik kort daarvoor nog gezegd had dat ik haar geloofde maar dat als mocht blijken dat ze toch loog, er een groot probleem voor haar ontstond. Dan ga je toch niet blijven liegen, leek mij.

Ik ben er dus met beide benen ingegaan terwijl Linda al door had dat het niet klopte. Ze voorspelde nota bene al precies hoe ze haar kon betrappen, en exact op die manier gebeurde het. Ik voelde mij zwaar genaaid, en werd ook weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik heb een dochter die keihard kan liegen. En die nu ze betrapt is, ons de schuld geeft van haar gedrag en niet vol berouw is. Ze is een ander kind dan ik was…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

7 gedachten over “Alsof het gedrukt staat”

 1. Lesgevend liep ik ook geregeld tegen keiharde puberleugens aan.
  Alsof mijn eigen ogen en oren niet goed functioneerde werden heterdaadjes glashard ontkent.

  Maar zo kom ik dagelijks op het internet ook leugenaars en ontkenners tegen.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat Rob zegt, daar dacht ik ook aan. Ze krijgen wel voorgeschoteld dat glashard liegen ‘gewoon’ kan en dus ook steeds gebeurt. Door mensen waar je vertrouwen in zou moeten kunnen hebben. Slechte voorbeelden te over.
  Ik zou haar vertellen dat ze die weg kan inslaan, maar dat vertrouwen een groot goed is, en als dat er niet meer is , jullie haar mogelijk ook niet geloven als ze wel de waarheid vertelt. En dan zal de verontwaardiging bij haar groot zijn. Leugens worden niet getolereerd, punt.

  Geliked door 2 people

 3. Wat een nare situatie met je dochter. Mijn puber was juist heel erg openhartig (wellicht te) en dat is hij nu nog steeds. Hij hechtte toen al aan eerlijkheid en vertrouwen. Ik wens jullie veel wijsheid en sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat heerlijk dat je mening nog gevraagd is.
  Er is een tendens te liegen en te draaien in de politiek en door vooraanstaande en hoog aangeschreven lieden. Zodra dat gezien wordt sijpelt dat ook door in de lagere regionen. We moeten daar collectief al tegen optreden. De toon mee helpen zetten dat dat niet door de beugel kan.
  Dus de vraag rijst geef je zelf het goede voorbeeld.
  Daarnaast is mij altijd geleerd ‘vertrouwen moet je verdienen’ .
  Daarnaast ook dat ‘vertrouwen krijgen een geschenk is’, dus maak je zelf dat geschenk waard om te geven.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: